Verschillende behandelingen van brilglazen

Glasbehandelingen

Jouw bril is een kostbaar voorwerp. Hij moet zo lang mogelijk mooi blijven, het nodige comfort bieden maar … je draagt hem natuurlijk elke dag. Daarom is het belangrijk de juiste glazen te kiezen met de juiste behandeling. Hans Anders stelt je alvast verschillende pakketten en opties voor. 

Kraswerende laag

Krassen ontstaan door bijvoorbeeld zandkorrels of door het poetsen met niet geschikt materiaal. Een kraswerende laag wordt aangebracht om de glazen krasbestendiger te maken. De glazen kunnen nog krassen, maar de kans wordt aanzienlijk gereduceerd.

Ontspiegeling

Ontspiegeling haalt die vervelende spiegeling uit je brillenglazen. Het reflecterend licht kan afkomstig zijn van gewoon daglicht, omgevingsverlichting maar ook van koplampen van tegenliggers of kaarslicht op tafel bij het eten.

Blue Filter

Kijk je vaak naar beeldschermen? Zoals een computer, smartphone, tablet of televisie? Weet dat dit je ogen enorm kan vermoeien. Daarom introduceert Hans Anders de Blue Filter: een gloednieuwe behandeling van brilglazen die vermoeide ogen voorkomt.

Easy Drive filter

Onze Easy Drive brillenglazen zijn uitgerust met een speciaal filter, dit filter zorgt voor een aanzienlijke beperking van de lichtverstrooiing en de afleidende schitteringen, veroorzaakt door het dashboard, de straatverlichting, en LED en Xenon-koplampen van tegenliggers.

Het zorgt er tegelijkertijd voor dat de brillenglazen meer licht doorlaten waardoor het contrast en de helderheid worden verbeterd, zelfs bij weinig licht en slecht weer. Het resultaat is een meer comfortabel, ontspannen zicht, zelfs in belastende rijomstandigheden.

Het filter is bovendien superkraswerend, en water-,stof- en vuilafstotend.

Verdunning

Vaak zijn sterk bijziende en verziende brildragers aangewezen op dikke glazen. Gelukkig zijn er nu verschillende manieren om de brillenglazen dunner en lichter te maken.


Meekleurende glazen

Een meekleurend glas is een glas dat reageert op de lichtintensiteit. Het glas zal donker kleuren bij fel licht en weer terugkeren naar een lichtere kleur als de lichtintensiteit afneemt.