Goed dat je hier bent. Jij neemt je gehoor serieus. Logisch ook, want je hoort er prachtige dingen mee. En dat wil je natuurlijk graag zo houden. Je gehoor bescherm je het beste met gehoorbescherming op maat. We vertellen je er alles over.

Waarom gehoorbescherming op maat?

Heb je ooit gehoord van otoplastieken? Dit is een ander woord voor op maat gemaakte oordopjes. De vorm van maatwerk oordopjes wordt precies op jouw oor en gehoorgang gemaakt. Zoals alles wat op maat voor jou gemaakt wordt, zit dat gewoon veel lekkerder door de perfecte pasvorm.

Geen oor is namelijk hetzelfde. En omdat ze zo goed passen, gaan ze vaak langer mee dan universele oordoppen.

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming. Je hebt de standaard, universele oordopjes of oordoppen op maat. En zelfs daarin heb je nog volop keuze: slaapdoppen op maat, festival oordoppen, gehoorbescherming voor de bouw. Hieronder vertellen we je meer over de meest gangbare oplossingen.

Oordoppen op maat voor muziek

Speel je muziek of luister je er graag naar? Dan zijn speciale oordoppen met een muziekfilter iets voor jou. Gehoorbescherming voor muzikanten wordt vaak op maat gemaakt.

Wat maakt ze zo speciaal? Muziek Oordoppen hebben een breed membraan dempingsfilter die een vlakke demping geeft. Dat betekent dat je je oren beschermt tegen (te) hard geluid, maar ondertussen op zo’n natuurlijke manier hoort dat je zelfs zuiver muziek kunt blijven spelen.

Oordoppen op maat

Minimale vervorming dus, en maximale bescherming, omdat de otoplastieken op maat gemaakt worden. Afhankelijk van je wensen kan er gekozen worden voor diverse filters met elk hun eigen dempingsniveau. 

Oordoppen op maat

Maatwerk oordoppen voor andere situaties

Hard geluid is niet alleen muziek. Er talloze andere situaties waarin je je gehoor beter kunt beschermen, bijvoorbeeld tijdens motorrijden, klussen, het bezoeken van races of een vuurwerkshow.

Voor jouw oordoppen op maat kun je zelf kiezen hoeveel geluid ze moeten kunnen dempen. Dat is afhankelijk van waarvoor je ze wilt gebruiken en je wensen. De zwaarste demping biedt natuurlijk de meeste bescherming en dat is prima als je in de bouw werkt. Maar met meer demping ben je ook meer afgesloten van je omgeving en de mensen om je heen. Muziekliefhebbers willen mogelijk niet de meest zware demping om zo geen kwaliteit te verliezen van de muziek. Onze audiologen kunnen je bij deze keuze helpen.

Oordoppen voor het slapen

Oordoppen voor het slapen

Een partner die snurkt kan je aardig uit je slaap houden. Net als storend verkeer. En stel dat je in nachtdienst werkt en overdag ongestoord wilt kunnen slapen, dan heb je ook baat bij slaapdoppen. Het laatste wat je dan wilt is wakker worden van zere oren door slaapdoppen die niet lekker zitten. En dus maken wij ook slaap oordoppen op maat.

Voor perfect passende comfortabele oordoppen maakt de audicien daarom een afdruk van je gehoorgang. Die afdruk is de basis voor jouw eigen unieke slaapdoppen. Een betere nachtrust is dichtbij!

Zwemdoppen op maat

Zwemdoppen op maat

Sommige mensen hebben na een zwempartij al snel last van hun oren. Dat bederft het plezier in zwemmen natuurlijk behoorlijk. Gelukkig kan het ook anders. Zwemdoppen op maat hebben de vorm van je gehoorgang.

De oorschelp en gehoorgang zijn zo volledig opgevuld, en dat beschermt je oren. Ook voor mensen met een trommelvliesbuisje of –perforatie zijn zwemdoppen de oplossing om toch te kunnen zwemmen.

Gehoorbescherming

Welke gehoorbescherming past bij jou?

Om gehoorbescherming op maat voor jou te kunnen maken, moeten we jou (en je oren) natuurlijk wel even zien. De audioloog stelt je wat vragen en maakt een soort afdruk van je oren en gehoorgang. Dan zit je gehoorbescherming straks echt als gegoten.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je eerst nog wat vragen hebt. Anders kom je gewoon eens langs. Wij weten veel over oren. En we vertellen je er graag over.

Meer advies van Hans Anders