1

Beschermt tegen UV-stralingen

2

Verbeterde kleurwaarneming

3

Schitteringvrij met heldere contrasten

4

Veel voordelen voor een lage prijs

5

Met een overzetzonnebril verlies je nooit je zicht

Een bril over bril

De overzetzonnebril, ook wel de Suncover genaamd, is een zonnebril die je over je bril met sterkte heen kunt doen. Een gek gezicht? Zeker niet. De overzetzonnebril heeft een perfecte pasvorm waardoor niemand zal merken dat er nog een bril onder zit. Deze pasvorm zorgt er daarnaast ook voor dat je ogen volledig beschermd worden tegen binnenkomende UV-stralingen. Je krijgt 100% UV400 bescherming tegen UV A, UV B en UV C straling. Daarnaast zorgen de polariserende glazen ervoor dat je een verbeterde kleurwaarneming krijgt. Je kunt schitteringvrij zien met heldere contrasten. Alleen maar voordelen!

Deze brillen zijn naast z’n handigheidjes ook nog eens schoon! Veel voordelen betekent doorgaans een hoge prijs, maar dit is niet het geval bij de overzetzonnebril. Met de overzetzonnebril verlies je nooit je zicht en kan bijvoorbeeld tijdens het autorijden met gemak over je bril heen geschoven worden.

De geschiedenis van de zonnebril

De zonnebril dateert uit de 12e eeuw en werd in eerste instantie niet gebruikt tegen de zonnestralen, maar juist om gezichtsuitdrukkingen te verbergen in de rechtbank. Dit deden ze door rode steentjes voor hun ogen te plaatsen. Zeer ingenieus toen. Deze “zonnebril” kreeg na verschillende experimenten in de 18e eeuw een opvolging waaruit de echte zonnebril ontstond. Een zonnebril zoals wij die nu kennen: getinte glazen, beschermend tegen de zonnestralen. Al snel groeide deze zonnebril uit tot een heus mode-item en zijn er verschillende versies op de markt verschenen. Zo ook de overzetzonnebril.

Meer advies van Hans Anders