Uw persoonlijke noden

Hoortoestellen zijn er uiteraard in diverse prijsklassen. Afhankelijk van uw wensen en noden heeft Hans Anders altijd de beste hooroplossing voor de beste prijs. Wat mag u ongeveer verwachten? De scherpste prijs voor uw hooroplossing al vanaf € 749, waardoor u na terugbetaling van de mutualiteit geen eigen opleg heeft. Uiteraard kunt u bij Hans Anders ook terecht voor de nieuwste technologieën. Onze nieuwste toestellen hebben een maximale prijs van €2399 en dan mag ook daar de terugbetaling van de mutualiteit nog vanaf. Hoeveel u uiteindelijk zal betalen, is afhankelijk van een aantal factoren.

Een hooroplossing is erg persoonlijk en wordt helemaal afgestemd op uw noden. Welk toestel het best past voor u, hangt af van heel wat factoren:

 • Uw mate van gehoorverlies
 • Hebt u actieve hobby’s?
 • Of u graag naar (live) muziek luister
 • Hoe de motoriek van uw handen is
 • Hoe vaak u gesprekken wilt kunnen voeren in verschillende luistersituaties
 • Is onderhoudsgemak een belangrijk punt?
 • Of u vaak in de auto zit, of bijvoorbeeld vergadert
 • En waar u andere problemen ervaart om mensen en geluiden te verstaan.


Hoe meer technologische ontwikkelingen er in een hoortoestel zitten, komt zeker ten goede aan de luisterervaring. Deze toestellen zijn vaak slimmer én kostbaarder. Deze hoortoestellen passen zich beter aan in de meest diverse situaties, maar misschien is het meest gesofisticeerde toestel helemaal niet nodig voor u. Om een toestel te vinden dat perfect bij u past, zal de audioloog samen met u bekijken wat uw noden zijn, en welk toestel daar op het vlak van prijs-kwaliteit het best aan voldoet.

Het soort toestel

Er zijn verschillende soorten hoortoestellen. Helemaal in de gehoorgang gedragen toestellen, noemen we In Het Oor hoortoestellen (IHO). Er zijn ook hoortoestellen die achter het oor worden gedragen. Daarin kennen we 2 vormen. De Achter Het Oor toestellen die middels een dun slangetje of een op maat gemaakt oorstukje in het oor worden gedragen, of een Luidspreker In Het Oor (LIHO) toestel, waarbij de speaker van het hoortoestel in het oor wordt gedragen. Een voordeel hierbij is dat het geluid vlakbij het trommelvlies wordt aangeboden voor een zo goed mogelijke overdracht. Welk het best is voor u, is afhankelijk van bijvoorbeeld het gehoorverlies, maar ook de mate van onderhoudsvriendelijkheid. Zo vraagt een hoortoestel in het oor ander onderhoud dan een hoortoestel achter het oor. En kan uw motoriek van belang zijn bij een kleiner toestel. De audioloog zal u begeleiden in uw keuze, en er mee voor zorgen dat uw hoortoestel perfect op maat van uw gehoor en uw leven wordt gekozen.


De mogelijke accessoires die u kiest

Soms zijn er, ondanks het dragen van het hoortoestel, ook extra accessoires nodig voor luistersituaties die lastig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verstaan van de TV of het verstaan van sprekers in een vergadersituatie.

Veiligheid staat daar natuurlijk nog boven. Immers als u slaapt en u uw hoortoestel niet draagt, hoort u dan het brandalarm nog? Bij Hans Anders kan de audioloog u advies geven voor een complete hooroplossing. Naast een hoortoestel zijn er veel mogelijkheden om uw hoorverlies zo goed mogelijk op te lossen.


Terugbetaling mutualiteit

In veel gevallen komt de mutualiteit tussen bij de aankoop van een hoorapparaat. De terugbetaling is wel gebonden aan een aantal voorwaarden. Informeer bij uw mutualiteit voor alle info of bekijk hier wanneer u in aanmerking komt voor een terugbetaling van uw hoortoestel.


Service en onderhoud

Na de aankoop van uw hoortoestel laten we u uiteraard niet zomaar aan uw lot over. U kan altijd bij ons terecht voor extra advies, onderhoud, maar ook het vervangen van de batterij of reiniging van uw hoortoestel. Bij aankoop geven we u alle informatie rondom service en onderhoud. Zo ontzorgen we u op de meest voordelige manier.

Gehoortoestel

Oók de beste hoorzorg voor de beste prijs

 • Laagste prijsgarantie
 • Vrijblijvend proberen
 • Hoorzorg van topkwaliteit
 • 5 jaar nazorg en service
 • Gediplomeerde audiologen
Maak een afspraak

Meer advies van Hans Anders