Anders zijn vinden wij heel normaal. Al vanaf onze oprichting doen we het anders. Toen, door een revolutie te starten in brillenland met betaalbare kwaliteitsbrillen. Nu, door ons daarbij ook in te zetten voor mens, milieu en maatschappij.

We weten dat zicht en gehoor zijn essentieel voor de ontwikkeling en het welzijn van de mens. Als mensen beter zien, hebben ze meer kans om gezien te worden - en hebben ze meer kansen om zich te ontwikkelen in de maatschappij. Goed zicht en gehoor zijn helaas nog niet voor iedereen toegankelijk. Daarom is het onze missie bij te dragen aan een duurzame toekomst waarin goed zien en horen voor iedereen bereikbaar is. Om dat te realiseren, werken we aan deze vier ambities.

Goede oog- en hoorzorg bereikbaar en betaalbaar

Om ervoor te zorgen dat goede oog- en hoorzorg bereikbaar en betaalbaar zijn voor iedereen, houden we een scherp oog op de kwaliteit en de betaalbaarheid van onze producten en dienstverlening. Ook werken we aan projecten, met partners, om ervoor te zorgen dat mensen met goed zicht en gehoor kunnen meedoen aan de samenleving. Zo zijn we partners van Dokters van de Wereld in België en de Starkey Hearing Foundation en hebben we gedoneerd aan onder andere het Missionvale Carecenter in Zuid-Afrika

Energieke en vakbekwame collega’s

Alles begint voor ons bij het welzijn en de veiligheid van onze medewerkers. Om te zorgen dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en groeien, bieden we hen volop kansen met uitgebreid opleidings- en trainingsprogramma via ons eigen Hans Anders College. Bovendien ondersteunen wij onze medewerkers door talent en diversiteit te koesteren en ze een veilige en gezonde werkomgeving te bieden om te kunnen werken en zich te ontwikkelen.

Verantwoorde en eerlijke productie

We willen ervoor zorgen dat onze producten zo verantwoord en eerlijk mogelijk worden gemaakt. Daarom werken we samen met leveranciers die oog hebben voor mensenrechten en de arbeidsomstandigheden van werknemers en die samen met ons willen zorgen voor vermindering van afval en CO2 uitstoot. Zij ondertekenen daarvoor een Code of Conduct, een gedragscode waarin onze principes en verwachtingen staan ten aanzien van de manier waarop wij met hen willen werken. Elk jaar laten wij QIMA een onaangekondigde, objectieve audit doen om te controleren of deze afspraken ook echt nageleefd worden.

Verduurzaming van onze operatie

Natuurlijk streven wij bij Hans Anders altijd naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding in oog- en hoorzorg, maar tegelijkertijd willen we ook onze impact op het milieu verminderen door onze winkels, kantoren, magazijn, logistiek en transport te verduurzamen. Dat doen we door te focussen op het verminderen van afval en het terugdringen van onze CO2 uitstoot. Bijvoorbeeld door energiebesparing, afvalscheiding- en recyclingprogramma’s en meer efficiëntie in logistieke processen waardoor er minder transport nodig is. Ook dagen we onszelf constant uit om steeds meer milieuvriendelijke en gerecyclede materialen te gebruiken.

Ciircle, nieuwe monturen gemaakt van oude monturen

Maak kennis met Ciircle - ons nieuwe brillenmerk. Al de monturen uit deze collectie zijn gemaakt van REGRIND-acetaat. REGRIND-acetaat is samengesteld uit gerecyclede, onverkochte en gebruikte brilmonturen. Aangevuld met ongebruikt restmateriaal van nieuwe acetaatplaten, wordt dit volledig vermalen en verwerkt tot nieuw acetaat. Karin van Braam, CBO, vertelt het verhaal over het ontstaan van Ciircle en de duurzaamheidsambities van ons bedrijf hier.

Wat vindt Nederland van onze Ciircle collectie?

Hoe reageren Nederlandse brildragers op de introductie van onze Ciircle collectie, gemaakt van oude monturen? Wij namen de proef op de som en gingen de straat op om te vragen wat een Ciircle bril anders maakt.

Lyra, contactlenzen in een eco-vriendelijke verpakking

Onze innovatieve Easy Wear Lyra daglenzen zijn de nieuwe standaard in contactlenzen. Innovatief ontworpen in een efficiente flatpack verpakking. Door een 80% kleinere verpakking van 100% gerycycled plastic, een milieuvriendelijke keuze voor alle moderne lensdragers. Lees hier meer over onze Lyra lenzen.

Verduurzaming Service Center Hans Anders 

In 2023 heeft nexeye 556 zonnepanelen laten plaatsen op het dak van het Service Center in Gorinchem (Nederland), dat alle winkels van Hans Anders ondersteunt. Samen zullen deze panelen 228.000 kWh aan duurzame energie leveren. In het najaar gaat het pand door de plaatsing van warmtepompen ook van het gas af. Een belangrijke stap in de verduurzaming van onze operatie. Lees hier meer over de verduurzaming van ons pand. 

Over Hans Anders

VACATURES

Wij zoeken collega's! Bekijk al onze vacatures in de winkels of op ons Service Center.

Lees meer button arrow

SPONSORING

Hans Anders support topsporters met scherp zicht, waaronder Team dsm-firmenich. Lees meer over ons sponsorbeleid.

Lees meer button arrow

ZAKELIJK

Met onze partner Seeh bieden wij ook veiligheidsbrillen, beeldschermbrillen en otoplastieken voor de zakelijke markt.

Lees meer button arrow

Nexeye

Hans Anders is onderdeel van nexeye, een Europees retailplatform, met de missie om goede oogzorg betaalbaar en gemakkelijk toegankelijk te maken voor iedereen.

Lees meer button arrow