Anders zijn vinden wij heel normaal. Al vanaf onze oprichting doen we het anders. Toen, door een revolutie te starten in brillenland met betaalbare kwaliteitsbrillen. Nu, door het (steeds) beter te doen voor mens, milieu en maatschappij. Want wij weten dat wat wij doen als bedrijf impact heeft op de planeet.

Door ‘Anders.’ te denken en te doen, zetten we stappen om hierin een positieve verandering op gang te brengen. Een transformatie.

Verantwoorde en eerlijke productie

Verantwoorde en eerlijke productie

We zorgen er onder andere voor dat onze producten zo verantwoord en eerlijk mogelijk worden gemaakt. De fabrieken waarmee we werken hebben een gedragscode ondertekend en wij toetsen regelmatig of deze afspraken nageleefd worden.

Verkleinen ecologische voetafdruk 

We nemen steeds meer maatregelen om onze ecologische voetafdruk door de hele keten te verkleinen. Zo besparen we energie onze winkels, kantoren en magazijnen door de winkeldeuren waar mogelijk dicht te houden, ook als de winkel open is. We proberen de temperatuur overal te beheersen, scheiden ons afval zoveel mogelijk en maken steeds meer gebruik van milieuvriendelijke materialen in onze producten en operatie. 


Welzijn van onze medewerkers

Welzijn van onze medewerkers

Alles begint met het welzijn en de veiligheid van onze medewerkers. We doen dingen graag op onze eigen manier. En als het kan, net even anders. Als werkgever blinkt Hans Anders uit met de focus op deskundigheid én plezier in het werk. In ons eigen Hans Anders College hebben onze medewerkers volop kansen om zichzelf te ontwikkelen en te groeien.

Een samenleving waarin iedereen mee kan doen

Met projecten en samenwerkingen zoals de Armoede Coalitie leveren we een positieve bijdrage aan een samenleving, waarin iedereen mee kan doen.

Elke stap telt

We zijn er nog niet. Maar iedere stap telt. En daarmee willen we anderen ook inspireren.