Meest gelezen advies over horen

Hoe ontstaat gehoorschade?

Dingen missen is eeuwig zonde. Zeker als je het had kunnen voorkomen. Alles over gehoorschade en het voorkomen ervan.

Lees meer button arrow

Praten met slechthorenden

Ken je iemand in je directe omgeving die slechthorend of doof is? Hier zijn onze handige tips om beter te communiceren met slechthorenden. Lees onze 10 tips!

Lees meer button arrow

6 stappen naar een beter gehoor

Twijfelt u wel eens aan uw gehoor? Een beter gehoor is binnen handbereik. We leggen het uit aan de hand van 5 stappen.

Lees meer button arrow

Hoe herken je gehoorverlies?

Hoor jij nog zoals het hoort? Gehoorverlies gaat vaak heel geleidelijk. Bekijk hoe je dit bij jezelf (of anderen) herkent.

Lees meer button arrow

Advies bij oorsuizen

Oorsuizen

Een piep of een toon in het oor. U kunt het krijgen na een avondje uitgaan of een plotseling hard geluid. Het is in feite een kleine beschadiging van uw gehoor. Meestal verdwijnt de piep of het suizen weer. Merkt u dat het oorsuizen niet meer weggaat? Lees dan even verder.

Lees meer

Gehoorbescherming festival

Gehoorschade op muziekfestivals?

Muziekfestivals zijn te gek. Je ontdekt nieuwe muziek en je ontmoet nieuwe mensen. Maar let wel op voor gehoorschade. Wat is gehoorschade en hoe voorkom je het? We zetten de feiten en tips voor je op een rijtje.

Lees meer

Hoortest

Weetjes over het gehoor

1 op de 8 Belgen hebben gehoorproblemen. U bent dus écht niet de enige. We verzamelden alles wat u moet weten over het gehoor.

Lees meer

audioloog

Wat is een audioloog?

Een audioloog is een specialist op het gebied van audiologisch apparatuur. Audiologen hebben een gedegen opleiding gevolgd aan een door de overheid erkend opleidingsinstituut om het vak uit te oefenen.

Lees meer

Oorprop

Oorprop? Check deze tips

Een prop in je oor is vervelend. Het irriteert, je hoort niet goed en misschien heb je een suis of piep in je oor. Eén ding is zeker: je wilt er zo snel mogelijk vanaf!

Lees meer

Gratis hoortestEen hoortest geeft duidelijkheid

Wilt u makkelijk en snel weten of u goed hoort? Laat het dan gewoon even testen, een afspraak maken is heel makkelijk. Onze gediplomeerde audioloog ontvangt u op het afgesproken tijdstip in de door u gekozen winkel. De hoortest duurt een half uur en u krijgt meteen de uitslag, gratis én vrijblijvend.

Lees meer

anatomie oor

Hoe werkt uw gehoor?

Het oor is een complex, maar zeker een slim orgaan. Om te kunnen begrijpen waardoor het komt dat u bijvoorbeeld niet goed (meer) hoort, is het handig om te weten hoe uw gehoor werkt.

Lees meer

Functies gehoor

Functie van het gehoor

Gehoorproblemen hebben niet alleen invloed op uw gehoor. Het gehoor beïnvloed namelijk ook uw andere zintuigen.

Lees meer

Voordelen hooroplossingen

Voordelen hooroplossingen

Bij Hans Anders vinden we dat iedereen altijd recht heeft op betaalbare hooroplossingen van hoge kwaliteit. Wij garanderen dat u bij ons altijd terecht kunt voor hoortoestellen van de beste kwaliteit voor een lage prijs.

Lees meer

Gehoorverlies

Wat kan gehoorverlies voor u betekenen?

De impact van gehoorverlies kan best groot zijn. Gehoorproblemen kunnen het leven lastiger maken waardoor mensen eenzamer worden.

Lees meer

Meer advies van Hans Anders