Je ogen zijn gevoelige organen en evolueren sneller dan je denkt. Door een regelmatige lenscontrole weet je of je ogen nog gezond zijn of niet.

Oogcontrole

Hoe vaak is een lenzencontrole nodig?

We raden je aan om je ogen en lenzen minimaal één keer per jaar te laten controleren door een contactlensspecialist, zelfs als je een perfect zicht hebt. Sommige mensen hebben vaker een lenzencontrole nodig, daarover kan jouw specialist je adviseren.

Hoofdpijn of troebel zicht? 

Als je last hebt van hoofdpijn of je zicht is niet optimaal, laat dan zo snel mogelijk je ogen controleren. Soms ligt het niet aan je ogen, maar bijvoorbeeld aan de pasvorm van je contactlens.

Waarom is controle van de lenzen zo belangrijk?

Tijdens de lenscontrole kijkt de contactlensspecialist naar de globale gezondheid van je ogen. Het kan zijn dat je sterkte moet worden aangepast, of misschien werken je ogen niet goed samen. Het kan ook een vroegtijdig zuurstoftekort aan het licht brengen. 

Dit laatste ontstaat door het verkeerd behandelen of het te lang dragen van de lenzen. De vroege detectie en behandeling van oogaandoeningen, zoals glaucoom, is voor mensen van alle leeftijden belangrijk.

Lenscontrole bij alle leeftijden

Jongeren met verminderd zicht kunnen al snel school- en leerproblemen krijgen, doordat ze bijvoorbeeld het digi-bord niet goed kunnen lezen. Bij ouderen kan een goed zicht ongelukken voorkomen en de zelfstandigheid bevorderen.

Lenzen in- en uitdoen

Lenzen in- of uitdoen voor de lenzencontrole?

Bij een lenzencontrole houd je je lenzen in. Zo kan de specialist zien hoe de lens zich op het oog gedraagt. Zien je ogen rood of doen ze pijn, dan is raden we je aan de lenzen uit te doen, maar ze wel mee te nemen.

Kosteloze lenzencontrole

Na het aanschaffen van contactlenzen bij Hans Anders, kan je altijd een afspraak maken voor een kosteloze controle door een Hans Anders contactlensspecialist. Natuurlijk kan je ook altijd bij hem of haar terecht met vragen over je lenzen.

Maak online een lenzen afspraak of loop even binnen in één van onze winkels.

Meer advies van Hans Anders