Welke zonneglazen biedt Hans Anders aan?

De ene zonnebril is de andere niet. Je hebt natuurlijk verschillende monturen, maar ook tussen de glazen zit heel veel verschil! Denk hierbij aan andere kleuren, materialen en functies. Hieronder lees je de kenmerken van elk glastype, zodat je jouw perfecte zonnebril kan samenstellen.

Kleuren van zonneglazen

Je hebt het misschien al opgemerkt: er zijn verschillende kleuren zonneglazen. Dit is niet zomaar gedaan: elke kleur heeft zijn functie en eigenschappen.


De meest gebruikte kleuren bij Hans Anders zijn max bruin, bruin en grijs.

Veel informatie in één keer? Bekijk dan zeker onderstaande tabel, waar we alle kleuren samengevoegd hebben tot een handig overzicht: 

Spiegelglazen

Heb je al gemerkt dat je soms jezelf ziet in iemand anders zijn zonneglazen? Wel, dat komt omdat die persoon een zonnebril met spiegelglazen draagt. Deze glazen hebben een speciale coating waardoor je de ogen van de drager niet ziet

Hieronder vind je de verschillende spiegelglazen die Hans Anders aanbiedt: 

Zonnebrillen met kleurverloop

Zonneglazen met kleurverloop worden ook wel dégradéglazen genoemd. Deze glazen zijn aan de bovenkant donker en worden steeds lichter naar onder toe.

Ze hebben zowel een esthetische als een praktische functie. Dégradéglazen geven je een relaxte en elegante look. Er zijn ook enkele praktische voordelen aan verbonden: dégradéglazen beschermen je ogen tegen de zon, maar laten toch genoeg licht door om goed te kunnen zien. Op die manier wordt bijvoorbeeld lezen in de zon aangenamer voor je ogen.

Een tweede voordeel is dat dégradéglazen je ogen goed helpen tijdens het autorijden. Als je ogen zich afwisselend moeten richten op de weg en het dashbord, zijn glazen met een kleurverloop erg praktisch. Het bovenste – donkere – gedeelte beschermt je ogen tegen de felle zon en het onderste – lichtere – gedeelte zorgt voor goed zicht als je naar het dashbord kijkt.

Hieronder zie je de verschillende dégradéglazen die Hans Anders aanbiedt: 

Polariserende glazen

Polariserende glazen zorgen ervoor dat je geen last meer hebt van hinderlijke schitteringen zoals zonlicht op een nat wegdek. In deze glazen is het kleurcontrast hoger waardoor je alles in natuurlijke kleuren ziet en 100% beschermd bent tegen UV-straling.

Bij Hans Anders heb je twee opties om te kiezen voor polariserende glazen:

 

Zoals je ziet zijn er veel verschillende zonneglazen. Heb jij je keuze gemaakt? Super! Dan kan je nu op zoek gaan naar een bijpassend montuur.