Soorten zonnebrillen

Zonnebril op sterkte, meekleurende bril of zonnebril zonder sterkte?

In onze winkels bieden wij 3 soorten zonnebrillen aan: een meekleurende bril, een zonnebril op sterkte of eentje zonder sterkte.

Meekleurende bril

De meekleurende bril is een bril op eigen sterkte die automatisch verkleurt bij UV-licht. Meekleurende glazen reageren op UV licht en Infrarood licht. Zij passen zich dus aan door middel van de sterkte van het licht. Bij fel zonlicht kleuren ze donker en bij weinig zon worden ze weer helder. In de bergen waar er een hoge concentratie UV licht aanwezig is, kan een meekleurende bril erg handig zijn. Zeker in de skigebieden komt dit goed van pas.

Wanneer je op vakantie gaat naar een erg warm land raden we je aan om een gewone zonnebril mee te nemen. Bij te hoge temperaturen is het verkleuringseffect namelijk minder intensief. Van elk montuur in onze winkel kunnen we een meekleurende bril maken.

Zonnebril op sterkte

De zonnebril op sterkte is een bril die gemaakt is op je eigen sterkte, maar dan met zonneglazen die je ogen beschermen tegen UV-licht en zonnestralen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over slecht zien met een zonnebril. Al onze monturen kunnen gebruikt worden als zonnebril op sterkte. Je vind dus zeker een montuur naar je smaak. Ook de kleur van de glazen kan je naar jouw smaak kiezen. Een zonnebril op sterkte is zeer praktisch voor tijdens het autorijden, fietsen, om van een terrasje te genieten of voor op vakantie.

Ontdek onze monturen
Ontdek onze monturen

Zonnebril zonder sterkte

Draag je geen bril of heb je lenzen? Dan kan je ook bij Hans Anders terecht! We hebben immers een mooie collectie zonnebrillen zonder sterkte. En zoals je dat van ons gewoon bent, mag je ook hiervoor rekenen op topkwaliteit voor een eerlijke en betaalbare prijs. We hebben zonnebrillen zonder sterkte van ons eigen merk, maar ook merken als RayBan, Nike, Polaroid, Vogue, Tommy Hilfiger, Nina Ricci, DKNY … vind je in onze winkels!

Ontdek onze zonnebrillen zonder sterkte
Ontdek onze zonnebrillen zonder sterkte

Nog enkele tips:

  • Kies je zonnebril op sterkte steeds in dezelfde sterkte als je gewone bril. Zo hoeven je ogen zich niet aan te passen.
  • Een meekleurende bril kan als hij nieuw is soms wat moeilijk op “gang” komen. Om dit proces te versnellen kan je hem eenmalig een paar minuutjes in de koelkast leggen of onder de zonnebank houden.
  • Probeer de meekleurende bril pas in een etui op te bergen als hij weer helder is.