Benieuwd hoe wij uw bril maken ?

Hoe worden de glazen op maat geslepen? En hoe controleren we de kwaliteit? Ontdek hier het hoe en wat.

EEN HELDERE EN TRANSPARANTE UITLEG

Bij Hans Anders vindt u de beste kwaliteit tegen de beste prijs. Bent u benieuwd hoe we dat doen?

Om te beginnen bestellen we onze kwaliteitsglazen bij dezelfde leveranciers als onze concurrenten. Maar omdat wij een groot volume bestellen, bekomen we een lagere prijs. En daar laten we onze klanten van meegenieten wanneer ze een bril kopen. 

Vervolgens worden uw glazen volgens de strengste criteria geproduceerd. Hieronder leest u alles over de verschillende stappen van dit proces.

Als u het montuur gekozen hebt, moet de juiste vorm van de glazen bepaald worden. Dit precisiewerk gebeurt aan de hand van een machine, de tracer genoemd. Deze traceert haarfijn de vorm van uw montuur. De gegevens van de tracer worden rechtstreeks aan de bestelbon gekoppeld en doorgestuurd naar de leverancier. Zo zijn we zeker dat uw glazen precies in uw montuur passen.
 

Op de bestelbon voor de glasfabrikant worden uiteraard ook de gegevens van uw oogmeting en gekozen kwaliteit brillenglazen vermeld. Op basis hiervan wordt het juiste halffabricaat geselecteerd. Dit is een dik basisglas dat vervolgens geslepen en bewerkt wordt.
 

Om tijdens het productieproces beschadigingen te voorkomen en om de glazen goed te kunnen bewerken, wordt een beschermende folie aangebracht en een houder op het glas geplaatst.
 

Vervolgens kan het slijpen beginnen. Dit gebeurt met een freesmachine: het apparaat slijpt de glazen exact in de opgegeven sterkte, voor een maximale nauwkeurigheid wordt daarbij gebruik gemaakt van verschillende diamanten freeskoppen.
 

Na het slijpen worden de glazen gepolijst, om ze helder en transparant te maken.

Daarna wordt er een bijna onzichtbare lasergravering aangebracht op het glas en vervolgens worden de houder en beschermfolie verwijderd. 
 

Om de diverse coatinglagen goed te laten hechten, worden de glazen ultrasoon gereinigd. Deze coatings kunnen bijvoorbeeld een kraswerende laag of superontspiegeling zijn. Vervolgens worden de glazen gedroogd.
 

De glazen worden tijdens het productieproces uitvoerig gecontroleerd. Zo wordt na het polijsten gecontroleerd of de gegevens van het brilrecept wel degelijk correct zijn verwerkt in het glas. Daarna wordt ook nog eens het glasdesign gecontroleerd.

Bij de minste afwijking wordt een extra handmatige controle uitgevoerd. Zijn er afwijkingen? Dan wordt het glas afgekeurd en opnieuw geproduceerd.
 

In de volgende stap krijgen de glazen een hardingslaag in een speciaal bad. Deze beschermt het materiaal tegen krassen. Na een handmatige controle op oneffenheden, worden de glazen in een oven uitgehard.
 

Na het uitharden worden de glazen op een rek geplaatst. Multifrequentie-geluidsgolven maken de laatste vuildeeltjes los. Vervolgens worden de glazen in een zogenoemde 'dome' gelegd in de coatingmachine.

Daar wordt een vacuüm gecreëerd waarna verschillende coatinglagen worden opgedampt. Deze opdampcyclus wordt meerdere keren herhaald: eerst aan de onderzijde, dan aan de bovenzijde.
 

Nadat de coating is aangebracht voert men een handmatige cosmetische en een geautomatiseerde controle uit. De glazen worden voorzien van een stempel met de juiste inslijpwaarden.

Ze worden vervolgens verpakt in een speciale envelop, die naar uw Hans Anders winkel wordt verzonden. 
 

In onze winkel controleren onze gediplomeerde specialisten de glazen nog eens uitvoerig. Vervolgens plaatsen ze deze in het montuur en maken ze alles nog eens goed schoon.

En dan ontvangt u een mailtje, dat u uw nieuwe bril kunt komen afhalen.