Torische lenzen

Ook wanneer jij een cilinder nodig hebt voor je ogen, zijn contactlenzen een goede oplossing om scherp te zien. Torische maand- en daglenzen zijn zachte lenzen die de cilinderafwijking van je ogen corrigeren en je kijkcomfort verbetert. De daglenzen bieden optimaal gebruiksgemak en zijn heel hygiënisch. De maandlenzen kun je 30 dagen dragen. Of wens je eerst nog wat meer informatie, lees dan hier onze blogpost.

Filteren

Torische contactlenzen als de perfecte oplossing

Is je hoornvlies in je ogen niet helemaal rond, dan is scherp zien niet gemakkelijk. Dit noemen we ook wel astigmatisme. Daarvoor zijn zachte, torische contactlenzen een perfecte oplossing. Zij corrigeren de afwijking aan jouw ogen en verbeteren je kijkcomfort.

Wanneer je niet scherp ziet door een oogafwijking, is het noodzakelijk om je zicht te corrigeren met een bril of contactlenzen. Contactlenzen hebben het grote voordeel dat ze niet tot nauwelijks zichtbaar zijn zodat je uiterlijk niet wordt bepaald door een bril. Welke contactlenzen je nodig hebt, hangt af van de aard van je oogafwijking. Wanneer jouw ogen een cilinderafwijking hebben, ook wel astigmatisme genoemd, dan kies je voor torische contactlenzen. Wanneer je lenzen torisch zijn, wordt je zicht op hetzelfde moment voor zowel bijziendheid of verziendheid als voor een cilinderafwijking gecorrigeerd. Een torische contactlens is verkrijgbaar in alle sterktes en als dag-, maand-, of nachtlens.

Wat zijn torische lenzen?

Torische contactlenzen worden ook wel cilindrische contactlenzen genoemd. Deze lenzen zijn speciaal bedoeld voor mensen die niet alleen verziend of bijziend zijn, maar daarnaast ook een last hebben van astigmatisme. Zonder astigmatisme heb je voldoende aan een sferische lens. Dit type contactlens corrigeert het zicht eendimensionaal zodat het brandpunt van het invallende licht precies op het netvlies valt. Bij astigmatisme is de bolling van het hoornvlies of de lens niet perfect rond, maar ovaal. Hierdoor zie je met sferische lenzen nog steeds onscherp. Torische lenzen corrigeren de lichtinval op twee dimensies zodat ook de cilindrische afwijking gecorrigeerd wordt.

Keuze uit verschillende soorten torische lenzen?

Bij Hans Anders heb je keuze uit enkelvoudige Easy Wear Pro of de Easy Wear Siliconen Hydrogel Pro maandlenzen. De Siliconen Hydrogel Pro Maandlenzen zijn dunner en flexibeler dan de normale Easy Wear Pro lenzen. Ze hebben een hogere zuurstofdoorlatendheid en zijn comfortabeler voor je ogen. Naast onze Easy Wear lenzen kun je bij ons online ook verschillende torische merk lenzen zoals Biofinity Toric of PureVision kopen. Hans Anders heeft ook torische daglenzen in het assortiment.

Torische lenzen op maat

Wanneer je gediagnosticeerd bent met astigmatisme en graag contactlenzen wilt gebruiken, is het noodzakelijk om een oogmeting te doen bij een opticien. Torische lenzen op sterkte hebben per lens doorgaans drie maten. Eén sterkte voor de horizontale as, één sterkte voor de verticale as en de asrichting.

Bijvoorbeeld:

Linkeroog: torische lenzen -3; cylinder 1.75; as 60
Rechteroog: torische lenzen -2; cylinder 2.25; as 80

Multifocale torische lenzen

Veel mensen krijgen op latere leeftijd last van ouderdomsverziendheid. Dat levert voornamelijk problemen op bij het lezen. Wanneer je reeds torische lenzen gebruikt, is het mogelijk om over te stappen op torische multifocale lenzen. Bij multifocale torische contactlenzen wordt ook de leessterkte toegevoegd die het zicht optimaal corrigeert tijdens het lezen.

Torische dag- en nachtlenzen

Een torische daglens is bedoeld om één dag te gebruiken en aan het einde van de dag weg te gooien. Het voordeel van daglenzen die torisch zijn, is dat je ze niet hoeft te reinigen en dat je geen risico loopt op extra hoge kosten bij verlies.

Torische nachtlenzen verschillen in grote mate van torische dag- en maandlenzen. Een torische nachtlens draag je namelijk alleen 's nachts en verwijder je 's ochtends na het opstaan. Het oog wordt 's nachts gecorrigeerd zodat je overdag zonder lenzen of brillen scherp ziet.

Wanneer je het geen probleem vindt om je lenzen elke avond te reinigen, kun je kiezen voor torische maandlenzen. Een torische maandlens kun je 30 dagen gebruiken en vervang je maandelijks. Bij het gebruik van maandlenzen raden we het aan gebruik te maken van lenzenvloeistof voor het reinigen.

Torische lenzen kopen

Wanneer je precies weet voor welke gewone sterkte en cilindersterkte jouw ogen gecorrigeerd moeten worden, kun je torische lenzen bestellen waar je maar wilt. Vaak vind je de voordeligste torische lenzen online.

Je kunt bij Hans Anders gemakkelijk online en in de winkels je torische lenzen bestellen. Tip: onze lenzenspecialist controleert je ogen en zoekt samen met jou graag naar de torische lenzen die het beste bij jou en je ogen passen. Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met een deskundige lenzenspecialist in de buurt. Ook als je vragen hebt over je lenzen of een extra controle nodig hebt, ben je altijd welkom bij onze specialist.