Maandlenzen

Maandlenzen zijn comfortabele, zachte contactlenzen die je 30 dagen kunt dragen. Bij Hans Anders zijn ze niet alleen van goede kwaliteit maar ook voordelig. Je kan al onze maandlenzen online of in één van onze winkels bestellen.

Filteren

Eén paar lenzen per maand

Maandlenzen zijn zachte contactlenzen die maximaal dertig dagen gedragen kunnen worden. Het zachte materiaal waarvan de maandlens is gemaakt bevat water en is flexibel. Wat een groot draagcomfort met zicht meebrengt. Net zoals het volledige assortimentcontactlenzen bij Hans Anders kan je maandlenzen ook online bestellen.

De meeste maandlenzen (met uitzondering van sommige dag- en nachtlenzen) draag je overdag en als je naar bed gaat doe je de lenzen uit. Het is belangrijk dat je de lenzen goed schoonmaakt met lenzenvloeistof (eventueel met een desinfecterende vloeistof) voordat je ze opbergt in een lenzendoosje. Hygiënisch gebruik van maandlenzen is noodzakelijk voor de gezondheid van je ogen.

Voor ieder oog de perfecte maandlens

Hans Anders heeft maandlenzen van verschillende materialen in het assortiment. Je kan ook maandlenzen bestellen die je ook ’s nachts in kunt houden. Deze contactlenzen worden vaak gemaakt van siliconen of siliconen hydrogel. De maandlenzen hebben ieder een ander waterpercentage en een ander zuurstofdoorlatendheid, waardoor er voor ieder oog en iedere voorkeur de perfecte maandlens te vinden is. 

Heb je een cilindrische oogafwijking of astigmatisme? Hans Anders heeft verschillende maandlenzen met cilinder (torische lenzen) in het assortiment. Deze lenzen zijn van het eigen merk van Hans Anders. Voor voordelige maandlenzen met cilinder kan je dus ook bij Hans Anders terecht.

Multifocale maandlenzen

Multifocale maandlenzen (ook wel bifocale of varifocale maandlenzen) zijn ideaal voor mensen met een leesbril. Ze corrigeren bijziendheid en verziendheid in één. Met maandlenzen multifocaal kun je jouw leesbril voortaan gerust thuislaten. Multifocale maandlenzen zorgen dat je zowel veraf (tijdens het autorijden) als dichtbij (tijdens het lezen) goed kunt zien.

Maandlenzen op maat

Als het om jouw gezichtsvermogen gaat, zijn geen twee ogen hetzelfde. De fabricage van maandlenzen is daarom vooral maatwerk. Een goede maandlens is nauwkeurig aangepast aan de sterkte van jouw ogen. Wil je zeker zijn van de juiste sterkte contactlenzen? Maak dan eerst eens een afspraak bij de oogarts voor een oogmeting. Maandlenzen op sterkte zijn leverbaar in tal van parameters, variërend van -0,5 (licht bijziend) of +0,5 (licht verziend) tot zeer hoge sterktes.

Maandlenzen of weeklenzen?

Zachte lenzen zijn globaal verkrijgbaar in drie soorten: maandlenzen, weeklenzen en daglenzen. Van deze drie opties is de maandlens nog altijd het populairst. Toch maakt ook de weeklens een opmars, omdat die zowel overdag als 's nachts gedragen kan worden. De maandlens staat bekend om zijn eenvoud en goede aanpassing op het oog. En niet onbelangrijk: maandlenzen zijn relatief goedkoper in gebruik. Lees er alles over in onze blog "Daglenzen of maandlenzen".

Prijs maandlenzen

De prijzen van maandlenzen lopen erg uiteen. De kosten voor je maandlenzen zijn afhankelijk van het materiaal, de sterkte en de eventuele afwijking van je ogen. 

Zoek je goedkope lenzen die de perfecte combinatie zijn van kwaliteit en prijs, dan raden wij je ons eigen merk Easy Wear maandlenzen aan. Daarnaast vind je op onze website ook alle populaire lenzen van bekende topmerken zoals Biofinity, Air Optix en Proclear.

Onze merken van maandlenzen:


Heb je behoefte aan uitgebreid en professioneel advies over maandlenzen? Maak online een afspraak.