Twijfel je wel eens aan de ogen van je kind?

Het is vaak moeilijk om te ontdekken of je kind wel helemaal scherp ziet. Ze hebben dat zelf ook niet altijd door. Hou eens in de gaten of je kind veel met zijn of haar ogen knijpt voor de tv of bijna met hun neus bijna in een leesboek verdwijnen. En wij helpen je graag op weg met de eerste bril voor je kind.
Maak een afspraak

Hoe werkt een oogmeting voor kinderen?

Het meten van kinderogen komt nogal nauw. Vanaf 10 jaar kunnen onze opticiens de ogen van jouw kind deskundig meten. Bij kinderen onder de 10 jaar wordt de oogmeting verzorgd door een optometrist of oogarts. 

Kids Deal - Een hippe bril met sterk voordeel

Met onze topkwaliteit glazen en een grote keuze in kinderbrillen, zit je bij Hans Anders altijd goed! Speciaal voor kinderen hebben we nu de Kids Deal. Je koopt voordelig een complete bril, met dunne en sterke glazen incl. kraswerende laag en ontspiegeling. Fijn tijdens het spelen, sporten en ravotten. Top voor kids dus!

Bekijk de Kidsdeals
Bekijk de Kidsdeals

Grote collectie kleine brillen

Laat je inspireren door onze grote collectie hippe kinderbrillen. Van ons eigen merk en van topmerken als Ray-BanPuma en Diesel. Van een baby bril, pilotenbril voor kinderen, stoere kinderbrillen, tot echte prinsessenbrillen. Je bent bij ons aan het juiste adres!

Bekijk de kidscollectie
Bekijk de kidscollectie

Zonnebril op sterkte

Buitenspelen is als superfood voor je ogen. Dan is het wel belangrijk om je ogen goed te beschermen. Dus ga lekker naar buiten met een zonnebril op sterkte! Wist je dat je van elke gewone zonnebril ook een zonnebril op sterkte kunt maken? Haarscherp in de zon!

Verschil tussen een bril voor kinderen en een bril voor volwassenen

Bij het montuur van een volwassen bril zijn de glazen is vaak 50mm tot 57mm breed. Voor een kinderbril is dat een stuk kleiner. Logisch natuurlijk! Om zo’n toffe bril ook op een kinderneus goed te laten staan. Snel de maat van je kind ontdekken? Meet de breedte van de laatste bril of de breedte van hun hoofd.

Gezonde ogen

De ogen van je kind wil je graag gezond houden. Je wilt tenslotte dat ze er de mooiste avonturen mee beleven! Onlangs werd een praktische richtlijn bedacht: de 20-20-2 regel. Dit betekent dat je na 20 minuten beeldscherm kijken, 20 seconden in de verte kijkt. En wat helemaal goed helpt is om minimaal 2 uur per dag buiten door te brengen, in natuurlijk licht. Is jouw kind niet weg te slaan van TikTok, Netflix, Youtube of Nintendo Switch? Denk dan ook eens aan een bluefilter op je bril. Blauw ledlicht van beelschermen dringt dieper door in je ogen en daarom moet je de hoeveelheid daarvan beperken. Zo voorkom je klachten als hoofdpijn en slapeloosheid. 

Liever lenzen?

Is je eerste vraag: kan dat al, lenzen bij een kind? Kijkend naar de groei van het oog, is dat vanaf 8 jaar klaar voor lenzen. Voor die tijd is het nog mogelijk om een lui oog te ontwikkelen. Sporten en spelen kan prettiger zijn met contactlenzen en het gezichtsveld van je kind is groter met lenzen in.Lees meer over lenzen bij kinderen.
Lees meer over lenzen bij kinderen.