Hoortoestellen van topkwaliteit

tegen eerlijke en betaalbare prijzen

Gratis vrijblijvende gehoortest

door een gediplomeerde audioloog

Gratis proefperiode

test je toestel gedurende 1 maand

Terugbetaling mutualiteit

Hulp bij terugbetaling van je toestel

Hoe verloopt de gratis proefperiode van jouw hoorapparaat?

Net als je zicht is je gehoor iets heel persoonlijks. Om de beste geluidsbeleving te garanderen stellen onze specialisten je hoortoestel perfect op jouw gehoor af.

Gedurende een periode van één maand kan je je toestel gratis testen en laten aanpassen indien nodig.

Lees hieronder welke 5 stappen we volgen voor, tijdens en na deze periode. 

Stap 1: alles begint met een gratis hoortest

Ben je ouder dan 50? Dan wordt algemeen aangeraden om regelmatig je gehoor te laten testen. Waarom? Gehoorverlies verloopt heel geleidelijk, waardoor je niet altijd merkt dat je gehoor erop achteruit gaat. Terwijl je er onbewust misschien wel degelijk last van hebt. Bij Hans Anders voeren we daarom graag vrijblijvend een gratis hoortest uit, die je tot niets verplicht. 

Daarna volgen een aantal diepgaandere hoortesten. Een eerste test is het audiogram waarbij het binnen- en middenoor gecontroleerd worden. Hierbij wordt je gevoeligheid voor geluidsgolven op verschillende toonhoogtes gemeten. Deze wordt vervolgens vergeleken met de gemiddelde waarden voor een normaal gehoor. Zo wordt onmiddellijk duidelijk of je gehoorverlies hebt of niet.

Daarnaast wordt een spraakaudiogram opgesteld. Aan de hand van woorden die je op verschillende volumes te horen krijgt, wordt bepaald hoe goed jij woorden verstaat en of er een vervorming van het geluid optreedt. Dit geeft aan of er bij jou sprake is van gehoorschade en gehoorverlies en of een hoortoestel een oplossing kan bieden. Is dit het geval, dan verwijzen we je door naar een NKO-arts die een officieel voorschrift kan geven, dat nodig is om in aanmerking te komen voor terugbetaling. Met dit voorschrift kom je dan terug voor stap 2.

hoorapparaat_hans_anders

Stap 2: de analyse van je behoeften

Tijdens de tweede stap gaan we over tot een diepgaande analyse van je behoeften zodat we het juiste type toestel en accessoires voor jouw situatie kunnen bepalen. Daarvoor zal onze audioloog allerlei vragen stellen over je gezondheid, levensstijl en uiteraard je gehoor.

Aan de hand van je audiogram analyseert onze audioloog welk hoortoestel je nodig hebt en kiest samen met jou het aangewezen servicepakket en de eventuele accessoires.

Stap 3: de aflevering van je hoortoestel

Tijdens deze afspraak ontvang je jouw hoortoestel. Uiteraard passen we alles aan op maat van je specifieke gehoorverlies en gebruiksituatie.

Uiterst belangrijk daarbij is de REM-meting (Real Ear Measurement). Daarbij wordt het hoortoestel volledig op jouw oren afgesteld. Immers, in de fabriek wordt het toestel standaard afgesteld op een gemiddelde geluidsversterking. Terwijl je specifieke situatie uiteraard om een heel specifieke instelling vraagt.

hoorapparaat_hans_anders

Met de REM-meting bepaalt de audioloog het exacte geluid dat jouw toestel produceert bij je trommelvlies. Op basis van de resultaten kunnen we het toestel bijregelen totdat het perfect bij je gehoor past.

Vervolgens krijg je een uitgebreide uitleg over het toestel en alle accessoires. En tot slot laten we je uitgebreid oefenen tot je jouw nieuwe hoortoestel en al zijn mogelijkheden volledig onder de knie hebt.

Stap 4: wen aan je toestel

Eens je jouw hoortoestel in ontvangst genomen hebt, start de gewenningsperiode. Gedurende één maand test je het toestel en leer je ermee omgaan en eraan gewoon raken. Voor de duur van de gewenningsperiode krijg je batterijen en een onderhoudsset mee.

Om te garanderen dat je hoortoestel volledig naar behoren werkt, lassen we enkele controlemomenten in, met een week tussentijd. Op basis van je ervaring sturen we, indien nodig, de instellingen van het toestel bij.

Stap 5: eindcontrole & afrondingsmoment

Tijdens de eindcontrole doen we een laatste evaluatie en voeren we een spraaktest uit en een richtinghorentest. Met deze laatste wordt bepaald in hoeverre je kan inschatten uit welke richting een geluid komt. Dat kan alleen indien de hoortoestellen in je beide oren perfect functioneren en vormt dus de ultieme controle.

Vervolgens wordt je dossier voor je NeusKeel- en Oorspecialist klaargemaakt en krijg je alle elementen van je servicepakket mee naar huis: de droogbox, de batterijen enz.

Tot slot rest er jou maar weinig werk. Je komt enkel nog langs met het voorschrift van de NKO-arts en de papieren van je mutualiteit nadat deze jou de goedkeuring heeft gegeven. Je betaalt dan enkel nog je persoonlijke bijdrage. Bij Hans Anders nemen we al het papierwerk uit handen. Handig, niet?