Of je nu op jonge leeftijd of iets ouder een bril nodig hebt, de stappen zijn voor iedereen hetzelfde. Is het voor jou nog allemaal abracadabra? Wij vertellen je er graag meer over! Wie weet ben je straks dan net zo gek op brillen als wij.

Een goede oogmeting

Voordat je een bril koopt, doet een opticien een oogmeting. Dan weet hij/zij precies bij welke sterkte jouw ogen weer scherp en ontspannen kijken. Bij Hans Anders werken meer dan 300 gediplomeerde opticiens, die je daar graag gratis en vrijblijvend mee helpen. We starten met een computermeting van je ogen. Daarna doen we nog diverse testen met letters en kleuren om de precieze sterkte te kunnen vaststellen. We meten bijvoorbeeld de bolling van je ogen, waar het licht valt in jouw oog en checken je ogen gelijk op een aantal gezondheidspunten. En dat alles terwijl jij er niets van voelt.

Kies je ideale montuur

Kies je ideale montuur

Dit is het leukste moment! Wij noemen het ook wel kiezen uit de snoepwinkel. Je snapt, wij zijn wel heel erg gek op brillen, maar jij straks ook. Beloofd.

We hebben er heel veel, dus je kunt naar hartelust uitproberen wat er past bij jouw gezicht en stijl. Onze brilstylisten in de winkel staan altijd voor je klaar om je te adviseren en zij kennen het assortiment door en door. Kies je voor kunststof montuur of metaal, rond of vierkant? Alles kan! Kies een bril waar je je comfortabel mee voelt en die je leuk vindt om te dragen. Zou je later nog een tweede bril willen aanschaffen, kan je een hele andere stijl kiezen. Voor speciale gelegenheden bijvoorbeeld. Zo wordt je bril een onderdeel van jouw persoonlijke stijl. Net als een sieraad.

De perfecte brillenglazen

Nu hebben we ontdekt welke sterkte je ogen nodig hebben en je hebt het perfecte montuur gekozen. Dan wordt het tijd om goede glazen te kiezen voor je montuur. Ook daarin zijn er veel  opties, waar onze opticien je graag bij helpt. Je kunt hier ook alvast meer lezen over de verschillende soorten brillen en verschillende soorten glazen. Zo maken we jouw bril helemaal op maat. Als een maatpak voor je ogen.

Hoe zit je bril?

Je comfortabel voelen met een bril heeft niet alleen te maken met het uiterlijk van de bril. De bril moet ook heel lekker zitten. Het is daarom belangrijk dat wij je bril goed afstellen. Dan zit je bril niet te strak en niet te los bij je oren en neus. Je wil natuurlijk niet dat je bril constant van je neus glijdt of pijn doet bij je oren. Krijg je later toch last of is iets verbogen: onze opticiens heten je altijd welkom in de winkel. We helpen je graag!