Een enkelvoudige bril

Je ziet niet meer zo goed vanop een afstand of je kan die lettertjes niet meer goed lezen? Dan heb je een bril nodig met maar één doel: de enkelvoudige bril, voor dichtbij of voor ver.

Corrigeert het beeld op één afstand.

Bij een enkelvoudige bril neem je glazen die één afstand corrigeren: kort of langer. Als je van kortbij niet goed ziet, heb je +glazen nodig en dan ben je verziend. Als je grotere afstanden niet goed kan onderscheiden, heb je –glazen nodig en in dit geval ben je bijziend. Zo eenvoudig is een enkelvoudige bril. 

Wat is het verschil met een multifocale bril?

Heb je toch het gevoel dat je zowel van kort als van veraf niet goed ziet? Dan neem je beter een multifocale bril. In multifocale glazen zitten verschillende sterktes verwerkt. Je kan met dit brillenglas vanaf iedere afstand haarscherp zien. Hierdoor heb je slechts één bril nodig voor verschillende doeleinden, zoals in de verte kijken, lezen en het kijken naar tv of een computerscherm.

NeXt glas: ons nieuwe enkelvoudige glas tegen digitale oogstress

We leven in een digitaal tijdperk, maken steeds meer gebruik van digitale apparaten en kijken meer geconcentreerd en steeds meer van dichtbij naar zeer dichtbij en weer terug. Het schakelen tussen dichtbij en zeer dichtbij heeft ook een keerzijde, namelijk digitale oogstress. Symptomen hiervan zijn hoofdpijn, wazig zicht en branderige ogen.

Onze ogen zijn nooit ontworpen voor een kijkgedrag waarbij we gedurende langere tijd op korte afstanden focussen. Maar de enorme toename van het beeldschermgebruik vraagt dat wel van ons.

Hans Anders biedt hier vanaf nu een oplossing voor: enkelvoudige Next glazen. Deze glazen helpen digitale oogstress te voorkomen of te verminderen en verbeteren het kijkcomfort gedurende de hele dag.