Soms zijn lenzen gewoon handiger.

Eerlijk is eerlijk: brillen zijn geweldig! Maar soms zijn lenzen gewoon handiger. Gelukkig hoef je niet te kiezen en kun je met daglenzen naar hartenlust afwisselen. Ook al ben je gek op je bril, je hebt af en toe gewoon een dagje dat je even geen bril wilt. En dan profiteer je direct van deze vijf voordelen.

Gemak van lenzen

1. Vrijuit sporten
Je weet het ongetwijfeld uit ervaring: een bril dragen is niet altijd even praktisch als je aan het sporten bent. Vooral bij de meest actieve sporten kun je er hinder van ondervinden. Daglenzen zijn in dat geval de oplossing. Draag ze wanneer je sport en voorkom hierdoor beschadigingen aan je bril of een vallend montuur. Zo kun je lekker vrijuit sporten.

 

2. Een compleet andere look
Je collega’s, vrienden en familieleden kennen je allemaal met bril. Verras ze (en jezelf) eens door een compleet andere look te kiezen. Daglenzen maken dit mogelijk. Laat gewoon even een dagje een andere kant van jezelf zien!

 

3. Makkelijker met make-up
Een extra voordeel voor dames: lenzen zijn veel makkelijker in combinatie met make-up. Voor een brildrager is het kiezen en aanbrengen van make-up soms lastig. Je zorgvuldig aangebrachte make-up verdwijnt immers vaak achter je bril. Dat probleem los je makkelijk op met daglenzen. Bovendien komen je gestylde wimpers daardoor niet meer in aanraking met je bril. Dat wordt shinen…

 

4. Geen last van regen op je glazen
Ga je een dagje shoppen, naar de dierentuin of sporten in de buitenlucht? Dan kun je in ons klimaat nog wel eens in een regenbui terecht komen. Met al die druppels op je glazen heb je minder zicht. Kom je vervolgens in een warme ruimte… beslaan je glazen. Dat zijn dus de ideale dagen voor daglenzen!

 

5. Handig met  zonnebril(len)
Natuurlijk kun je een zonnebril op sterkte nemen. Maar als je sterkte verandert, heb je weer een nieuwe nodig. Vind je het leuk om een gave verzameling (merk)zonnebrillen op te bouwen? Dan hoef je die dus niet op sterkte te laten maken als je (naast je bril) daglenzen gebruikt.

 

Denk je nu nog steeds dat lenzen niets voor jou zijn, omdat je ze jaren geleden ooit al geprobeerd hebt? Geef ze alsnog een kans, want de technologie achter lenzen heeft zeker niet stilgestaan in de afgelopen jaren. Het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, is comfortabeler dan vroeger, ze laten meer zuurstof door voor meer draagcomfort en ze zijn er ook met cilinder en multifocaal. 

Maak gemakkelijk een afspraak met onze lenzenspecialist.