Als het gaat over brillen en glazen zijn er volop mogelijkheden. Na de uitgebreide oogmeting krijg je een advies op maat, waaruit blijkt of je een bril nodig hebt voor veraf, dichtbij, of allebei. Daarnaast zijn speciale computerbrillen erg populair, omdat ze zoveel voordelen bieden. En als het mooi weer is, is een zonnebril op sterkte zeker geen overbodige luxe. Kies de bril en de glazen die bij je passen en kijk ook eens naar alle extra glasopties.

Enkelvoudige bril

Een enkelvoudige bril kies je als je dichtbij of juist veraf scherper wilt zien. Een leesbril is ook zo'n enkelvoudige bril. Een bril voor dichtbij kijken gebruik je dus bijvoorbeeld bij het lezen van een boek of de krant, handwerken of puzzelen. Een bril voor veraf wordt vaak als eerste gebruik voor bijvoorbeeld voor autorijden. 

Lees hier meer over de enkelvoudige bril.

Enkelvoudige of multifocale bril

Multifocale bril

Wil je een bril die je zowel voor veraf als voor dichtbij kan gebruiken? Dan spreken we over een multifocale bril. Hierin wordt de sterkte voor veraf en de sterkte voor dichtbij onzichtbaar in één glas verenigd. 

Lees hier meer over de multifocale bril.

Enkelvoudige of multifocale bril
Computerbril

Computerbril

Als je geregeld lang achter een beeldscherm zit, kun je last krijgen van hoofdpijn of vermoeide ogen. Zelfs met een leesbril kunnen letters op het scherm dan minder goed te zien zijn. Een computerbril (met zogenaamde Workforce glazen) kan in deze situatie een uitkomst zijn. Hiermee heb je optimaal zicht, dichtbij en tot 2 of 4 meter. En zo kun je je hoofd en je nek in de meest natuurlijk houding houden. Bovendien geeft het je ogen meer rust.

Nachtbril

Veel mensen hebben moeite om in het donker alles scherp te zien. Speciaal voor zulke situaties is de nachtbril ontwikkeld. De nachtbril is een soort zonnebril voor ’s nachts.

Lees hier meer over de nachtbril.

Leesbril

Leesbril

Vanaf je 40ste levensjaar begint het verouderingsproces van je ogen. Het gevolg is dat je minder scherp gaat zien vanaf een korte afstand. Lezen kan hierdoor moeilijker gaan naarmate je ouder wordt.