Het beste hoorapparaat voor jou

Hoortoestellen van topkwaliteit

tegen eerlijke en betaalbare prijzen

Gratis vrijblijvende gehoortest

door een gediplomeerde audioloog

Gratis proefperiode

test je toestel gedurende 2 maanden

Terugbetaling mutualiteit

Hulp bij terugbetaling van je toestel

Een gratis gehoortest

Kom naar Hans Anders voor een gratis en vrijblijvende gehoortest door een deskundige audioloog.
Maak snel je afspraak

Ontdek onze hoorapparaten

Hans Anders biedt je hoorapparaten aan van topkwaliteit, en dat voor een lage prijs. Wij werken samen met verschillende leveranciers om een optimaal assortiment voor je te kunnen samenstellen. Denk hierbij aan gerenomeerde A-merken als Starkey en Sonic. 

Zo maken we beter horen goedkoper en toegankelijk voor iedereen! Van een eenvoudig hoortoestel tot een apparaat met de nieuwste technologische snufjes, we hebben het perfecte hoortoestel voor jou.

Ontdek onze collectie hoorapparaten
Ontdek onze collectie hoorapparaten

Transparante prijzen, ook voor hoorapparaten

Bij Hans Anders weten we hoe het hoort als het gaat om hoortoestellen. Kom je bij ons langs voor een hoorapparaat? Dan weet je direct waar je aan toe bent.

We hanteren duidelijke en transparante prijzen voor onze hoorapparaten.

Bekijk hier de prijzen van onze hoorapparaten
Bekijk hier de prijzen van onze hoorapparaten

Bestel online hoortoestelbatterijen

 

Veel gestelde vragen

 • Moet ik twee hoorapparaten dragen?

  Horen met beide oren is even essentieel als zien met beide ogen. Om informatie goed te kunnen verwerken, hebben onze hersenen input van beide oren nodig. Eén hoortoestel kan nooit de werking van twee toestellen overnemen.
   

  Als er een verschil is tussen beide oren, dan kan je moeilijk bepalen welke geluiden dichtbij of veraf zijn en welke geluiden tot de achtergrond behoren. Dat is niet alleen onhandig, het kan ook gevaarlijk zijn - in het verkeer bijvoorbeeld.
   

  Met twee hoortoestellen wordt luisteren aangenamer, natuurlijker en minder inspannend. Er is minder versterking nodig, waardoor achtergrondlawaai minder hinderlijk wordt. Geluiden zijn duidelijk en rijk aan details. Vergelijk het met muziek: een mono-opname klinkt veel holler en vlakker.
   

  Hetzelfde resultaat krijg je als je slechts één hoorapparaat draagt.

 • Worden mijn oren niet lui als ik te snel een hoortoestel ga dragen?

  Door slecht te horen, raken onze hersenen geleidelijk hun vermogen kwijt om geluidsinformatie te gebruiken. Dit verschijnsel staat bekend als auditieve deprivatie en is moeilijk omkeerbaar.
   

  Het komt vooral voor wanneer je te lang wacht om een hoortoestel te dragen of wanneer dat hoortoestel lang niet wordt gebruikt. Je kan dus nooit té snel de stap naar een hoorapparaat zetten. Integendeel: rust roest!

 • Zal ik meteen wennen aan hoortoestellen?

  Als je een hoortoestel draagt, worden alle geluiden versterkt, niet enkel diegene die je wil horen. Wanneer je lang wacht om de stap naar een hoortoestel te zetten, kunnen bepaalde geluiden hard of zelfs vreemd klinken.
   

  Onze hersenen zijn immers vergeten hoe het was om die geluiden te horen. Ze moeten leren zich te richten op de geluiden die belangrijk zijn en alle andere geluiden uitfilteren. Het onderscheiden van lawaai en spraak kan moeilijk zijn in het begin, maar wordt snel gemakkelijker. Het is een proces dat enkele weken tijd kost.
   

  Net als een persoonlijke fitnesstrainer helpt de audicien je om te wennen aan je hoorapparaten. Hij geeft praktische tips om met lastige luistersituaties om te gaan. Sowieso blijft er altijd een verschil tussen wat elektronisch meetbaar is en wat je als hoortoestelgebruiker hoort.
   

  Het is slim om tijdens de gewenningsperiode te noteren hoe je bepaalde klanken en geluiden ervaart. De notities vormen een uitstekend uitgangspunt voor de vervolgafspraken, om je vooruitgang te bekijken en de hoortoestellen eventueel bij te regelen.

 • Zijn hoorapparaten makkelijk in te stellen?

  Dat hoortoestellen klein zijn, betekent niet dat ze onhandig zijn. Je kan je hoortoestellen erg makkelijk zelf inbrengen en verwijderen voor onderhoud. Meer hoef je niet te doen, alles gaat automatisch (indien gewenst, handmatige instellingen zijn ook mogelijk).

  Hoorapparaten zijn technologische wondertjes met een ingebouwde microchip en software. Je hoeft niets in te stellen of te switchen. De toestellen detecteren automatisch of je in een kamer bent of in openlucht, en stemmen het volume hierop af.

  Ze versterken wat je wilt horen maar filteren achtergrondgeluiden of windruis tegelijkertijd weg. En ook ‘fluitende’ hoortoestellen behoren definitief tot het verleden. Kortom, digitale toestellen garanderen een maximaal hoorcomfort en een optimale verstaanbaarheid in alle omstandigheden.

  Maar een modern hoortoestel biedt je nog meer, zoals eenvoudig telefoneren met je gsm of draadloos luisteren naar radio en tv. Dankzij de Bluetoothfunctie en de draadloze accessoires maken deze hoortoestellen verbinding met je gsm, radio, tv of computer. Het geluid komt rechtstreeks aan in je hoortoestellen en je gehoorvermogen gaat er met sprongen op vooruit.

 • Mag je slapen met hoorapparaten

  Het is niet aan te raden om met je hoortoestellen te slapen, maar je hoeft niet in paniek te slaan als je toch indommelt op de sofa. ‘s Nachts heb je het hoortoestel in principe niet nodig.

  Het kan pijn doen of hinderen als je erop gaat liggen of vervelend beginnen fluiten. Om ‘s nachts de telefoon of een alarmsignaal te horen, bestaan speciale hulpmiddelen. Vraag ernaar bij je audioloog