Oordoppen op maat

Hans Anders heeft een uitgebreid gamma van gehoorbescherming op maat.

ons aanbod

In welke situatie wil jij je gehoor beschermen?

#1. Oordoppen op maat voor muziek    

De otoplastieken met een muziekfilter zijn ontwikkeld om optimale gehoorbescherming te bieden wanneer je naar muziek luistert of muziek maakt.

Door de brede membraan filter ontstaat een vlakke demping  waardoor je het geluid op een zeer natuurlijke manier ervaart. Een vlakke demping is perfect voor mensen die een muziekinstrument bespelen of in een band zitten. Het geluid wordt minimaal vervormd waardoor je zuiver kan blijven spelen, maar tegelijk beschermd bent tegen te luide muziek. De dempingfilter wordt in het oorstukje geplaatst. Deze oorstukjes sluiten het oor volledig af, waardoor het geluid alleen via de geluidsfilter het gehoor bereikt. De brede filter en het kanaal zorgen er tevens voor dat de gehoorgang voldoende geventileerd wordt, wat zorgt voor een optimaal draagcomfort.

De filters voor in het oorstukje zijn verkrijgbaar in een 15, 20 of 25dB filter. Hieronder vind je richtlijnen om je ideale demping te bepalen.

  • 15 dB: (orkest) musici, zangers, piloten, stewardessen
  • 20 dB: Professionele musici, zangers, Dj’s, Drummers
  • 25 dB: Bezoekers aan muziekfestivals en concerten, Dj’s, Drummers, Heavy metal

#2. Oordoppen op maat voor het werk

Deze oordoppen worden op maat gemaakt en voorzien van een vast (niet instelbaar) filter. De filter is in verschillende dempingswaarden verkrijgbaar, deze zijn afgestemd op o.a. kantoor, bouw, industrie, landbouw, scheepvaart, heftruck, motorrijden, zware apparatuur, etc. Het product is gemaakt van zacht siliconen materiaal en kan na levering direct worden gebruikt. 

Bij deze doorschijnende oordoppen kan je zelf bepalen hoe dempend je de doppen wil. Je kiest samen met de audioloog de dempingswaarde, afhankelijk van de situaties waarin je de doppen wil gebruiken. De hoeveelheid decibels zal afhangen van je noden: wil je nog kunnen communiceren of werk je in veel lawaai en is communicatie niet nodig.

Voor gehoorbescherming op maat voor bedrijven werken we samen met SEEH. Meer informatie vind je op hun website: www.seeh.be

De demping van de filter kan je zelf kiezen:

  • 21 dB(A) Kantoor, lichte industrie, landbouw, heftruck   
  • 24 dB (A) Industrie, landbouw, scheepvaart, heftruck
  • 26 dB (A) Industrie, landbouw, scheepvaart, motorrijden
  • 28 dB (A) Zware industrie
  • 32 dB (A) Zware industrie, bouwwerkzaamheden, zware apparatuur

#3. Oordoppen op maat om te slapen

Een partner die snurkt, storend verkeer, je werkt in nachtdienst of je wil overdag rustig kunnen slapen. Redenen genoeg om oordoppen op maat om te slapen te overwegen. Deze helpen je bij een ongestoorde slaap. Voor perfect passende oordoppen maakt de audioloog een afdruk van je gehoorgang. Deze wordt naar de fabriek gestuurd waar, op basis van deze afdruk, de oordopjes om te slapen gemaakt worden. De rechtse heeft een rode kleur en de linkse een blauwe. De wachttijd voor deze doppen is zo’n 2 tot 3 weken.

#4. Oordoppen op maat om te zwemmen

Heb je snel last van een oorontsteking of andere ongemakken aan je oren na het zwemmen? Of heb jij of één van je kinderen een trommelvliesbuisje of –perforatie? Dan is het raadzaam om je oren te beschermen met oordoppen op maat om te zwemmen. Zwemdoppen op maat hebben de vorm van je individuele oor. De oorschelp en de gehoorgang zijn volledig opgevuld, waardoor het oor hermetisch is afgesloten. Hiervoor moet er een afdruk van het oor gemaakt worden door een audioloog. Vervolgens is het 2 tot 3 weken wachten tot we de dopjes krijgen van onze leverancier en dan kan je ze komen afhalen.