Zonnebril op sterkte of meekleurende bril?

In onze winkels bieden wij 2 soorten zonnebrillen, een op sterkte of de meekleurende bril. Om je te helpen met je keuze, hier een woordje uitleg.

Zonnebrillen

Transcriptie Video

In onze winkels bieden wij 2 soorten zonnebrillen, de zonnebril op sterkte en de meekleurende bril. Om je te helpen met je keuze geef ik je graag een woordje uitleg.

De zonnebril op sterkte is een bril die gemaakt is op je eigen sterkte en waarvan je de kleur zelf kiest. Deze bril is zeer praktisch voor het autorijden, fietsen, van een terrasje genieten en om naar zonnige oorden op vakantie te gaan.

De meekleurende bril is een bril op eigen sterkte die automatisch verkleurt bij UV licht. Meekleurende glazen reageren op UV licht en Infrarood licht. Zij passen zich dus aan door middel van de sterkte van het licht. Bij fel zonlicht kleuren ze donker en bij weinig zon worden ze weer helder. Wanneer je op vakantie gaat naar een erg warm land raden we je aan om een gewone zonnebril mee te nemen. Bij te hoge temperaturen is het verkleuringseffect namelijk minder intensief.

In de bergen waar er een hoge concentratie UV licht aanwezig is, is het heel handig een meekleurende bril te hebben. Zeker in de skigebieden komt dit goed van pas.

Nog enkele tips:

  • Kies je zonnebril op sterkte steeds in dezelfde sterkte als je gewone bril. Als je dan wisselt, hebben je ogen geen problemen om zich aan te passen.
  • Een meekleurende bril kan als hij nieuw is soms wat moeilijk op “gang” komen. Om dit proces te versnellen kan je hem eenmalig even in de koelkast leggen of onder de zonnebank.
  • Probeer de meekleurende bril enkel in het etui op te bergen als hij weer helder is.