Welk type hoorapparaat past bij mij?

Horen

 

 

Ben je toe aan een hoorapparaat, dan heb je de keuze uit diverse soorten. Per soort zijn er dan bovendien nog tal van opties. Welk hoorapparaat bij jou past, hangt af van veel factoren. We geven je alvast een aantal tips om te bepalen welk toestel geschikt is voor jou.

Welk hoorapparaat je straks zal kiezen, is afhankelijk van factoren zoals de vorm van je gehoorgang, maar ook de mate van gehoorverlies en je eigen voorkeur. We overlopen hieronder een aantal soorten. Sowieso zal de audioloog samen met jou de tijd nemen om te bekijken welk toestel het best geschikt is voor jou.

Grosso modo zijn er 3 soorten apparaten: in het oor, achter het oor, en met luidspreker.

Toestel in het oor

Dit hoortoestel wordt op maat gemaakt en je draagt het in het oor. Het is zo goed als onzichtbaar en dus een erg subtiel toestel. Een hoortoestel in het oor is echter niet geschikt voor elke vorm van gehoorverlies. De audioloog zal samen met jou bekijken of het iets voor jou is.

Toestel achter het oor

Het hoortoestel achter het oor is een veelgebruikt apparaat. Het kan voor bijna alle gehoorverliezen gebruikt worden, en het bestaat in een open en een gesloten variant. Die laatste is vooral geschikt bij zwaardere gehoorverliezen.

Toestel met luidspreker

Op zoek naar een eerste hoorapparaat? Dan is dit misschien een goede keuze. Je draagt het achter het oor en een dun kunststof slangetje gaat in de gehoorgang. Het toestel geeft een betere geluidsbeleving en is erg onderhoudsvriendelijk.

Heb je al een idee welk apparaat voor jou ideaal zou zijn? Maak nu een vrijblijvende afspraak en bekijk samen met onze audioloog welk toestel het best past bij jouw noden.