Multifocale brillen en glazen

Een multifocale bril laat je zowel van veraf als van dichtbij goed zien, zonder van bril te moeten wisselen.

Een multifocale bril

Alles over multifocale brillen

Even snel op je smartphone kijken. In de verte zoeken naar een bekend gezicht. De navigatie bekijken, opkijken naar de verkeersborden. De hele dag door wissel je dichtbij en veraf kijken razendsnel af. Merk je dat dat je minder goed afgaat? Dan is het een goed idee dat je even verder leest.

Wat zijn multifocale glazen

Als ‘even op je smartphone kijken’ een speciale dans wordt waarbij je armen altijd te kort blijken, of als de verkeersborden geheimen voor je beginnen te hebben, kun je er niet omheen. Je merkt dat je niet meer scherp ziet. En dat dat behoorlijk onhandig is. Het zou goed kunnen dat een bril met multifocale ofwel meervoudige glazen je kan helpen.

Met ‘meervoud’ duiden we ‘een aantal’ aan. In het geval van meervoudige brillenglazen betekent het dat het glas meerdere sterktes heeft. Met meervoudige glazen (ook wel multifocaal genoemd) kun je dus zowel dichtbij als veraf scherp zien.  

Een multifocale bril heeft een leesgedeelte en - als je dat nodig hebt - ook een correctie om veraf scherp te zien. Er wordt gezorgd voor een natuurlijk verloop van plus- naar min-sterkte, zodat je comfortabel kijkt. Klussen, handwerken, computeren, autorijden; je hebt er maar één bril voor nodig. Handig!

Leesbril versus multifocale bril

Het is een feit, vanaf ongeveer 42 jaar krijgen veel mensen moeite om dichtbij scherp te zien. Dat heeft simpelweg te maken met ouder worden. Hoog tijd voor een leesbril dus. Sommige mensen vergeten die echter heel vaak en ze vinden een leesbril vaak lelijk. Of ze vinden het vervelend om steeds bril op, bril af te zetten. Een leesbril draag je immers niet als ‘gewone’ bril. Voor die mensen biedt een multifocale bril met leesgedeelte de oplossing.

Draag je al een bril omdat je veraf niet scherp meer ziet? Dan neem je er natuurlijk geen leesbril bij. Het hebben van twee brillen is ontzettend onhandig. Multifocale glazen laten je zien op zowel de korte als de lange afstand. Eén bril, alles scherp.

De multifocale bril is ondertussen ontzettend populair.

De juiste glazen in je montuur

Als je op zoek bent naar een multifocale bril, dan kom je het al gauw tegen: glasopties. Veel glasopties. Verschillende glasopties. Geraak je in de war? Geen paniek. Bekijk de mogelijkheden alsof je in een restaurant bent.

Het hoofdgerecht is standaard glas. Bij Hans Anders is dat glas al inclusief een kraswerende laag en ontspiegeling. Vervolgens kun je er ‘bijgerechten’ bij kiezen. Als je meer wilt natuurlijk

Kies bijvoorbeeld voor:

  • dunner glas om je montuur comfortabeler en lichter te maken
  • een antistatische coating als je minder wilt poetsen
  • een extra comfortabele overgang in multifocale glazen
  • Blue Filter, voor als je veel beeldschermwerk doet
  • nachtglazen om geen last te hebben van schitteringen door koplampen
  • zonneglazen tegen UVA en UVB straling

 

Hier lees je meer over glasopties.

We noemen het trouwens nog ‘glazen’ maar de meeste brillenglazen worden inmiddels van kunststof gemaakt. Dat breekt iets minder snel.

Een meervoudige bril uitzoeken

Misschien kijk je dagelijks veel naar beeldschermen. Werk je met je handen. Ben je zo iemand die op zijn of haar bril gaat zitten. Misschien ben je gevoelig voor trends. Of stel je hoge eisen aan comfort. Dat speelt allemaal mee bij het uitzoeken van een multifocale bril. De perfecte bril. Een die past bij jouw leven en jouw bezigheden.

Wij maken dus graag een beetje kennis voordat we samen een bril voor je uitzoeken. Anders kom je eens langs.

Begint het al te kriebelen? We nodigen je uit online door onze collectie monturen scrollen. Je kunt zelfs monturen reserveren en die naar de winkel of naar je thuis laten sturen.

Mag het een +je meer zijn?

Je zicht vermindert niet van de een op de andere dag. Dat gaat langzaamaan. Het zou dus goed kunnen dat je gewend bent geraakt aan verminderd zicht. Misschien weet je niet (meer) beter. Het is  een goed idee om jaarlijks je ogen op te laten meten. En laten we eerlijk zijn, dat is veel minder vervelend dan een tandartsafspraak. En bij Hans Anders is het nog gratis ook.

Gratis oogmeting

Niks is zo vervelend als twijfel. En helemaal als je je zorgen maakt over je zicht. Het gaat toch om je ogen. De oplossing is simpel: kom gewoon even langs. Wij weten veel over ogen, en kijken graag even naar de jouwe.

Je kunt gewoon bij ons binnenlopen. Of je kan ook wachttijden vermijden door online een afspraak te maken, klik gewoon even op onderstaande button.