Meekleurende glazen

‘Lekker, dat zonnetje… had ik nou maar m’n zonnebril meegenomen.’ Ken je dat gevoel? Misschien is het een idee om over te stappen op meekleurende glazen. Dan heb je altijd de juiste bescherming tegen fel licht zonder dat je van bril hoeft te switchen. Meer weten? We praten je snel even bij.

Bril op sterkte met gekleurde glazen: perfect zicht

De naam zegt het al: deze glazen kleuren mee met de intensiteit van het licht. Zo zijn de glazen op een bewolkte dag helder. Breekt de zon door, heb je ook perfect zicht. De glazen kleuren dan namelijk naar zonneglazen. En ze bieden perfecte bescherming tegen uv-stralen en schitteringen. Dat betekent dat je altijd comfortabel kunt kijken, waar je ook bent en wat voor weer het ook is.

Maak het jezelf makkelijk

Reageren je ogen gevoelig op fel licht of heb je een actieve levensstijl, waarbij je veel binnen én buiten bent? Dan kun je het jezelf een stuk makkelijker maken met meekleurende glazen. Tranende ogen op een mooie zomerdag? Rimpels rond je ogen door het knijpen tegen de zon? Dat wil je toch zoveel mogelijk voorkomen.

Fotochrome bril

De techniek van glas dat meekleurt met de hoeveelheid licht stamt uit de jaren zestig en is in de afgelopen jaren geperfectioneerd. Meekleurende glazen, ookwel fotochromatische glazen of fotochrome bril genoemd, reageren op verschillende niveaus UV-licht. De nieuwste generatie meekleurende glazen reageren razendsnel op de lichtintensiteit en zijn nagenoeg helder als er geen bescherming nodig is. Ook best belangrijk: meekleurende glazen bieden uitstekende bescherming tegen uv-stralen, ook in de overgangsfase tussen zonneglas en helder glas. Wil je meer weten over het belang van goede bescherming van je ogen, lees dan ook dit blog over goede zonnebrillen.

Verschillende tinten

De meekleurende glazen bij ons zijn van gerenommeerde merken. Je kunt kiezen uit drie hippe tinten: bruin, grijs en groen.

  • Bruine glazen laten blauwe tinten minder goed door, daardoor ziet alles er wat zonniger uit.
  • Met grijze zonneglazen blijven de omgevingskleuren het meest realistisch.
  • Groene glazen laten gele kleuren minder goed door. Je omgeving lijkt daardoor wat koeler, wat op hete dagen best lekker is. Er is nog een ander interessant effect. Groen laat de kleuren waar het menselijk oog het meest gevoelig voor is wél door: de blauwe tinten. Daardoor zie je met deze kleur meer. Bovendien doen groene glazen weinig afbreuk aan de andere kleuren.

Wil je meer weten of ben je benieuwd naar de prijs van meekleurende glazen? Kom dan eens bij ons langs voor een uitgebreid advies! Onze deskundige opticiens adviseren je graag en helpen je bij het kiezen van de bril die het beste bij je past. Wil je liever gekleurde glazen in je bril, maar geen meekleurende glazen. Bekijk dan deze pagina over onze soorten glazen.