De maten van een bril

We kunnen tegenwoordig alles online kopen; zo ook de bril. Online is het overzichtelijk en makkelijk een mooie bril te vinden, maar eenmaal thuis op de deurmat, blijkt de bril dan toch niet helemaal lekker te zitten. Wij geven je hier een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van een bril.

Brillen
brilmaten

Montuurafmetingen

Bij ons in de winkel kunnen we je natuurlijk helpen met de juiste afmetingen van de bril. Maar wil je een bril online kopen, dan is het verstandig om je met iets meer bezig te houden dan alleen een mooie opvallende kleur. De juiste montuurafmetingen zijn erg belangrijk om irritaties te voorkomen en de bril comfortabel te kunnen dragen. 

Heb je al een bril? Kijk dan eens naar de binnenzijde van de brillenpootjes. Hier vind je een drietal cijfergroepen die je waarschijnlijk nog nooit gezien hebt, of waar je in ieder geval de betekenis niet van kent. Dit zijn de afmetingen van verschillende onderdelen van de bril in millimeters. Op chronologische volgorde: de glasdiameter, de brugbreedte en de lengte van de pootjes. We vertellen je graag wat dit allemaal betekent en waar je rekening mee kunt houden:

Overige tips