Lenzen controleren, waarom en hoe vaak?

Je ogen zijn gevoelige organen en evolueren sneller dan je denkt. Enkel met een regelmatige lenzencontrole weet je of je ogen nog gezond zijn of niet.

lenzen

Hoe vaak is een lenzencontrole nodig?

Je laat je ogen en lenzen best minimaal 1 maal per jaar controleren door een contactlensspecialist, zelfs als je een perfect zicht hebt. Sommige mensen moeten vaker een lenzencontrole laten doen, iets wat je specialist perfect kan adviseren.

Last van hoofdpijn of een troebel zicht? Ook dan is het aangewezen om zo snel mogelijk op onderzoek te gaan. Soms ligt het niet aan de ogen maar aan de pasvorm van de contactlens.

Waarom is controle van de lenzen zo belangrijk?

Een controle bekijkt de globale gezondheid van je ogen. Het kan leiden tot de nodige correcties, kan verraden dat je ogen niet goed samenwerken of kan een vroegtijdig zuurstoftekort aan het licht brengen.

Dit laatste ontstaat door het verkeerd behandelen of het te lang dragen van de lenzen. De vroege detectie en behandeling van oogaandoeningen is voor mensen van alle leeftijden vitaal.

Zo kunnen jongeren al snel school- en leerproblemen ondervinden omwille van een verminderd zicht. Bij ouderen zal een goed zicht ongelukken vermijden en de zelfstandigheid bevorderen.

Lenzen in- of uitdoen voor de lenzencontrole ?

Bij een lenzencontrole dien je steeds met lenzen aan naar de contactlensspecialist te gaan. Zo kan de specialist zien hoe de lens zich op het oog gedraagt. Zien je ogen rood of doen ze pijn, dan is het aangeraden de lenzen uit te doen maar ze wel mee te nemen.

Kosteloze lenzencontrole

Na het aanschaffen van contactlenzen bij Hans Anders, kan je altijd een afspraak maken voor een kosteloze controle door een Hans Anders contactlensspecialist. Natuurlijk kan je ook altijd bij hem of haar terecht met vragen over je huidige lenzen.

Maak online een lenzenafspraak, bel op 078-487700 (lokaal tarief) of loop even binnen in één van onze winkels.