Hoorapparaten ouderwets? Ontdek hoe innovatief de nieuwste toestellen zijn!

Horen

Een hoortoestel heeft jammer genoeg soms nog het imago ouderwets te zijn. Nochtans zijn zowel de techniek als het toestel zelf in al die jaren stevig geëvolueerd. We bekijken 4 hedendaagse ontwikkelingen die bijdragen aan het comfort en de gebruiksvriendelijkheid van je hoorapparaat.

Altijd verbonden

Heel wat hoorapparaten kunnen verbinding maken met je smartphone of andere apparaten in huis. Zo kan je bijvoorbeeld via bluetooth connecteren met je televisie. Je hoorapparaat fungeert dan als draadloze koptelefoon en maakt dus dat je je favoriete tv-programma glashelder kan meevolgen. Ook als je wil telefoneren, kan je dat dankzij de bluetoothverbinding beluisteren via je hoortoestel. Doordat het geluid rechtstreeks gestreamd wordt van je smartphone naar je hoorapparaat, kan je op heel comfortabele en verstaanbare manier een telefoongesprek volgen.

Oplaadbaar

Een goed gehoor is uiteraard iets waar je de hele dag van wil kunnen genieten. Met een oplaadbaar gehoorapparaat kan dat eenvoudig. Zo’n hoorapparaat beschikt over een oplaadbare batterij. Na een paar uur opladen geniet je een hele dag van je toestel. Zelfs als je het vergeet op te laden, is dat prima op te vangen. De meeste toestellen kunnen kort opgeladen worden (bv. 30 minuten), waarna je weer een aantal uur moeiteloos kan horen. Handig en zeer gebruiksvriendelijk dus!

Onzichtbaar

Hoorapparaten worden steeds discreter. De meest innovatieve toestellen zijn zelfs nagenoeg onzichtbaar. Het zijn erg kleine toestellen die in de gehoorgang gedragen worden en daardoor op esthetisch vlak het meest subtiele resultaat bieden. Dat het gaat om een minuscuul toestel, maakt zeker niet dat er wordt ingeboet aan technisch vernuft. Het apparaat biedt een perfecte connectiviteit, en kan bijvoorbeeld zelfs draadloos verbinden met je tv of gsm. Maar goed om te weten is dat het niet geschikt is voor elke vorm van gehoorverlies. De mate van gehoorverlies, vorm en grootte van je gehoorgang en de toepassingen waarvoor je het toestel nodig hebt, bepalen of dit type toestel iets voor jou is.

Verbeterde geluidsbeleving

Een aantal innovaties in het segment van de hoortoestellen focussen op een verbeterde geluidsbeleving. Dat kan gaan om bijvoorbeeld windreductie, om fluiten en brommen te voorkomen. Een andere optie is de mogelijkheid om te kiezen tussen diverse gepersonaliseerde geluidsprogramma’s, die dus de beste geluidsbeleving bieden voor jou. Een voorbeeld: thuis stel je het thuisprogramma in, maar op restaurant schakel je over op het restaurantprogramma, waarbij er dus rekening wordt gehouden met meer achtergrondlawaai en gesprekken in groep. Dat maakt dat je op elke moment de features van je hoortoestel zo optimaal mogelijk kan gebruiken en je altijd het beste luisterprogramma kan gebruiken.

 

Informeer zeker naar de technische details en laatste mogelijkheden bij een bezoek aan onze audioloog. Zijn zijn op de hoogte van de laatste innovaties en helpen je graag verder.