Hoeveel kost een hoorapparaat?

Horen

Hoorapparaten zijn er uiteraard in diverse prijsklassen. Waaraan mag je je ongeveer verwachten? Bij Hans Anders bieden we scherpe prijzen die gaan van zo’n 650 euro tot zo’n 1.300 euro. Hoeveel je uiteindelijk zal betalen, is afhankelijk van een aantal factoren.

Lees verder waarvan de prijs afhankelijk is en wat daarin zit inbegrepen.

De prijs van een hoortoestel is afhankelijk van:

Jouw noden

Een hoorapparaat is erg persoonlijk en is het best zo goed mogelijk afgestemd op jouw noden. Welk toestel het best past voor jou, hangt af van heel wat factoren:

  • Hoeveel gehoorverlies is er?
  • Heb je actieve hobby’s?
  • Ga je vaak naar liveconcerten?
  • Is onderhoudsgemak een belangrijk punt?
  • Zit je vaak in de auto?
  • Moet je vaak deelnemen aan vergaderingen met veel mensen?

Hoe meer ‘snufjes’ er nodig zijn, hoe duurder het toestel zal zijn. De duurste toestellen passen zich beter aan in de meest diverse situaties, maar misschien is het meest gesofisticeerde toestel helemaal niet nodig voor jou. Om een toestel te vinden dat perfect bij je past, zal de audioloog samen met jou bekijken wat je noden zijn, en welk toestel daar op het vlak van prijs-kwaliteit het best aan voldoet.

Het soort toestel

Het prijsverschil in hoortoestellen heeft ook te maken met het soort hoorapparaat dat je kiest. Grosso modo zijn er 3 soorten: in het oor, achter het oor of metluidspreker. Welk het best is voor jou, is afhankelijk van bijvoorbeeld het gehoorverlies, maar ook de mate van onderhoudsvriendelijkheid. Zo vraagt een hoortoestel in het oor meer onderhoud dan een hoortoestel achter het oor. De audioloog zal je begeleiden in je keuze, en er mee voor zorgen dat je hoortoestel perfect op maat van je gehoor en je leven wordt gekozen.

Bekijk hier ons assortiment hoortoestellen.

De mogelijke accessoires die je kiest

Misschien heb je wel baat bij een aantal accessoires bij je hoorapparaat, voor extra ondersteuning bij het horen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een externe microfoon die maakt dat je gesprekspartner makkelijker verstaanbaar is. Ook hier kan je weer vertrouwen op onze expertise om je te adviseren hierin.

Terugbetaling mutualiteit

In veel gevallen komt de mutualiteit tussen bij de aankoop van een hoorapparaat. De terugbetaling is wel gebonden aan een aantal voorwaarden. Informeer bij je mutualiteit voor alle info of bekijk hier wanneer je in aanmerking komt voor een terugbetaling van je hoortoestel.

Service en onderhoud

Na de aankoop van je hoortoestel laten we je uiteraard niet zomaar aan je lot over. Je kan altijd bij ons terecht voor extra advies, onderhoud, maar ook het vervangen van de batterij of reiniging bijvoorbeeld. Bij aankoop geven we je alle info rond service en onderhoud. Bovendien hebben we tal van interessant servicepakketten die de aankoop en een aantal services bevatten. Zo ontzorgen we jou op de meest voordelige manier.

Kom gerust langs voor een vrijblijvende afspraak. We bekijken samen wat jouw noden zijn en geven je meteen transparante prijsinfo.