Daglenzen of maandlenzen?

Er bestaan veel soorten lenzen. Maar de twee grootste en belangrijkste groepen zijn de dag- en maandlenzen. Wat het beste bij jou past, dat lees je hier.

lenzen

Wat zijn daglenzen?

Daglenzen vervang je elke dag. Je hoeft ze dus niet schoon te maken of te desinfecteren. Aan het eind van de dag gooi je ze gewoon weg.

Door daglenzen te dragen krijgen je ogen maximaal zuurstof. Hierdoor worden voedingsstoffen en afvalstoffen optimaal uitgewisseld tussen hoornvlies en traanvocht. Zo wordt het hoornvlies minimaal belast.

Bovendien sluiten daglenzen beter aan op de ogen waardoor vuiltjes minder makkelijk achter de lenzen kruipen. Draag je slechts af en toe lenzen ? Dan zijn daglenzen de beste optie.

Voordelen van daglenzen?

Daglenzen zijn de meest hygiënische contactlenzen op de markt. Je hoeft ze maar één keer in te brengen en te verwijderen.

Geen geknoei dus met lenzenvloeistof om ze schoon te houden. Gedaan met lenzenbakjes in de badkamer. Bovendien is de kans op beschadiging bij een daglens minimaal. Gevolg: gezonde ogen en helder zicht. 

Wat zijn maandlenzen?

Maandlenzen vervang je dus maandelijks. Dit type lens is goedkoper dan week- en daglenzen maar zijn minder soepel dan daglenzen.

Bovendien dienen ze dagelijks te worden gereinigd en gedesinfecteerd. Dit om slijtage en ooginfecties te voorkomen èn scherp te kunnen blijven zien. Verdraag je maandlenzen niet zo goed ? Wissel dan af met een bril of daglenzen.

Voordelen van maandlenzen?

Maandlenzen zijn meestal goedkoper dan daglenzen maar het grootste voordeel is dat ze in verschillende materialen verkrijgbaar zijn.

Zo zijn er bijvoorbeeld multifocale lenzen, torische lenzen en silicone hydrogel lenzen

Welk type lenzen is voor jouw het best geschikt?

Hiervoor kom je best even langs in één van onze winkels. Onze deskundige contactlensspecialist doet eerst een uitgebreide oogtest bij je en bekijkt samen met je welke lenzen het best passen bij je persoonlijke wensen en voorkeur. Naast een uitgebreide oogmeting krijg je professioneel advies over de wijze waarop je je lenzen kunt plaatsen en onderhouden. 

Een afspraak maken kan online via de afsprakenmodule of telefonisch via 078-487700 (lokaal tarief).