Alles over de beeldschermbril

Laat je niet misleiden door zijn naam. Het is geen gadget. En ook niet exclusief voor computeraars. Kijk je veel op je smartphone, werk je met je handen, heb je een kantoorbaan, doe je precisiewerk of heb je een hobby waar je letterlijk met je neus bovenop zit? Dan is deze informatie voor jou.

Computerbril

Kijken op korte afstanden

Een beeldschermbril, ook wel computerbril genoemd. Is dat gewoon een marketingding? Nee, de beeldschermbril heeft echt veel voordelen. Daar vertellen we je dadelijk meer over. Laten we allereerst iets uitleggen.
Onze ogen zijn niet gemaakt om lang achter elkaar op korte afstanden te kijken. Toch is dat wel wat we van ze vragen. Laptops, smartphones, tablets, we gebruiken ze naar hartelust. En ook tijdens lezen, hobby’s uitoefenen zoals puzzelen en beroepen zoals juwelier of tandarts kijk je op korte afstanden. Je kijkt hierbij ook intensief.

Een beeldschermbril versus de gewone bril 

Ook als je al een bril hebt, kun je toch moeite hebben om op de korte afstanden scherp te zien. 
De bril die je draagt om veraf scherp te zien, is lang niet altijd geschikt om ook alles op een beeldscherm helder te kunnen zien. Wie een leesbril draagt, moet vaak veel te dicht naar het scherm gaan. En wil je met je multifocale bril naar een beeldscherm kijken, dan heb je al gauw de neiging om je hoofd iets achterover te buigen omdat het leesgedeelte onderin de bril zit. 
In alle gevallen heb je een houding die niet bepaald comfortabel is en spier- en gewrichtsklachten kan veroorzaken. 
De speciale beeldschermglazen lossen dit dagelijks terugkerende probleem op doordat je superscherp kunt zien op verschillende (korte) afstanden. 

Waarom zou je dat willen 

‘Alle brillenglazen laten je toch scherp zien?’ vraag je je nu misschien af. Dat is zeker waar, maar voor langdurig op verschillende korte afstanden te kijken kun je wel wat hulp gebruiken. Zie dat maar alsof je op een elektrische fiets stapt, omdat je dan net wat verder kunt fietsen. Of dat je even de roltrap neemt, omdat je al een dag aan het winkelen bent. 

Omdat je beter ziet, hoef je geen krampachtige houding aan te nemen. Daardoor is er minder kans op rug- of nekklachten. Verder zou het goed kunnen dat je nu klachten als wazig zien, hoofdpijn of branderige, tranende ogen ervaart. Dat is met een beeldschermbril ook verleden tijd. 

Welke soorten beeldschermglazen zijn er 

Zoveel mensen, zoveel wensen. We kijken allemaal veel op korte afstanden, maar bij de een is het verschil in afstand minder dan bij de ander. 
Waar de één de hele dag op een smartphone en laptop kijkt of juwelen maakt, is de ander druk met switchen tussen aantekeningen maken en presentaties zien. Daarom zijn er verschillende beeldschermglazen. 

Indoor 1 (Workforce Nearview): beeldschermglazen met scherp zicht van 40 cm tot 1 meter
Voor als je veel bezig bent met je tablet en smartphone of als je werk of een hobby hebt, waarbij je bijna letterlijk met je neus er bovenop zit. Denk aan precisiewerkers zoals horlogemakers of juweliers, of puzzelaars. De glazen geven goed zicht op een zo breed mogelijke zone dichtbij, maar het beeld blijft ook scherp tot 1 meter afstand. 

Indoor 2 (Workforce Midview): beeldschermglazen met scherp zicht van 40 cm tot 2 meter
Met deze glazen heb je alles tussen 40 centimeter en twee meter haarscherp in beeld. Ideaal als je met een computer werkt en daarbij regelmatig je aantekeningen checkt, met een collega overlegt of iets op een whiteboard schrijft. Ook handig als je tijdens het musiceren de noten scherpt wilt zien of als je bij het kaarten wilt zien wat je tegenstander op tafel legt.

Indoor 4 (Workforce Longview): beeldschermglazen met scherp zicht van 40 cm tot 4 meter
Heb jij een intensieve kantoorbaan, waarbij je zowel je aantekeningen, als je beeldscherm en ook het presentatiescherm scherp wilt zien? Dan kies je deze glazen, perfect om afwisselend op verschillende afstanden scherp te zien tot circa 4 meter.

Blue Filter

Beeldschermen hebben een vervelende eigenschap: ze stralen blauw licht uit. Een beetje daarvan is gezond, maar breng je echt veel tijd (langer dan 2 uur per dag) achter beeldschermen door, dan kun je ook de nadelen hiervan ondervinden. 
Blauw licht kan je ogen beschadigen. Het heeft weliswaar een lagere lichtintensiteit, maar het wordt niet gefilterd door het hoornvlies van je oog. Je merkt dat je te veel blauw licht krijgt als je wazig ziet of zere, branderige ogen krijgt. Sommige mensen krijgen zelfs last van slapeloosheid. 
Zit je veel achter een computer en herken je bovenstaande? Onze beeldschermglazen kunnen we uitrusten met Blue Filter Technology. Dit is een coating die het blauwe licht tegenhoudt.

Meer info over blauw licht kan je hier vinden.

Vergoeding voor je computerbril

Breng jij voor je job veel tijd aan de computer door? Volstaat een gewone bril of leesbril niet om je scherm goed te kunnen lezen? Dan is er kans dat je van je werkgever een vergoeding krijgt voor een beeldschermbril. Informeer je hiervoor zeker eens bij je werkgever of arbeidsgeneesheer!

Kies je computerbril

Alle monturen uit onze collectie kan je als computerbril bestellen. Wil je een montuur passen in de winkel? Geen probleem! Je kan gratis tot 4 monturen naar een vestiging van Hans Anders bij jou in de buurt laten sturen om ze daar te proberen.

 

Iets goeds voor je lichaam

Je wilt typen, googlen, appen en chatten, verschillende beeldschermen tegelijk gebruiken, lezen, maken of ontwerpen. Non-stop. Help je ogen dan een handje. Je hebt maar een paar, en ze zijn onvervangbaar. 
Beeldschermglazen helpen je ogen, je houding, je lichaam en daarmee zelfs je prestaties. Een goede keuze dus.

Wil je er meer over weten? Anders kom je gewoon eens langs. Wij weten veel over ogen en vertellen je er graag meer over. Je kunt gewoon binnenlopen, of een afspraak maken op een tijd die jou uitkomt door op de button te klikken.