In 4 stappen naar de perfecte bril.

Natuurlijk wil je de perfecte bril. En natuurlijk zal Hans Anders je hierbij optimaal adviseren. Nog beter wordt het als je zelf al goed weet wat je wil. Of niet wil. En daar helpt dit stappenplan je bij.

brillen

Stap 1: Waar gebruik je je nieuwe bril voor?

Het uiteindelijke doel van je bril is een heel belangrijk criterium en kan per gebruiker erg verschillen.

Een van de eerste vragen die je jezelf moet stellen is: waar heb ik de bril eigenlijk of voornamelijk voor nodig? Zit je een hele dag achter de computer dan heb je andere behoeftes dan iemand die buiten werkt of iemand die uitsluitend een bril nodig heeft voor sportactiviteiten.

Hoe meer informatie je oogarts of onze medewerker heeft des te eenvoudiger het wordt om een bril uit te kiezen. 

 

perfecte bril

Stap 2: Kies het brilmontuur dat bij jou past

Door zijn of haar ervaring met het assortiment kan onze medewerker een voorselectie maken van een paar geschikte montuurmodellen.

Maak echter wel meteen je voorkeuren kenbaar met betrekking tot kleur, materiaal en prijsbereik. Hou hierbij in gedachten dat je nieuwe bril moet passen bij de vorm van je gezicht en compatibel moet zijn met de brillenglazen.

Ons advies: vertrouw op iemand die je goed kent bij het kiezen van een nieuw montuur.

Stap 3: Kies een brilmontuur dat comfortabel zit

De optimale neusbrug voor je bril

De neusbrug is een van de weinige contactpunten tussen je gezicht en de bril.

De neuskussentjes moeten bijgevolg "stevig" zitten. Dat betekent dat het oppervlak van het kussentje zo veel mogelijk contact moet hebben met de neus. Ook zijn de kussentjes bij voorkeur rondom correct gepositioneerd. Anders kan de bril al snel wegglijden.

Vooral bij brilmonturen van kunststof dient hiermee rekening te worden gehouden daar het gedeelte rond de neus achteraf erg moeilijk kan worden aangepast. De neuskussentjes van metalen montuur zijn in vele verschillende formaten en materialen verkrijgbaar en kunnen daarom eenvoudig worden aangepast. 

De zijkanten van de bril

De zijkanten van een bril mogen niet drukken op de slapen.

Daarom worden ze perfect aan je gezicht aangepast. Het is net fout te denken dat een drukgevoel op een correcte fit wijst. Optimaal aangemeten zijkanten mogen slechts een lichte druk achter het oor met zich meebrengen, het bewijs dat het gewicht van de bril niet volledig op de neus rust.

Bij een te strakke bril "dwalen" de zijkanten af naar boven langs de zijkanten van het hoofd en glijdt het brilmontuur van de neus af. 

Bovendien kunnen de zijkanten van kunststof lichtjes vervormd raken door temperatuurschommelingen, bijvoorbeeld bij warm weer. Als je hier ongemak van ondervindt, kan onze medewerker de bril eenvoudig weer in zijn oorspronkelijke vorm krijgen.

perfecte bril

Stap 4: De brillenglazen

Je maakt best eerst de keuze of je ogen enkelvoudige, bifocale of multifocale glazen nodig hebben. Via onderstaande link kan je hier meer over te weten komen.

Vroeger werd voor de vervaardiging van brillenglazen overwegend mineraal glas gebruikt terwijl vandaag de dag kunststof lenzen steeds meer de norm worden. Deze ontwikkeling brengt een paar grote voordelen met zich mee.

De brillenglazen breken minder snel en de kans op een letsel is minder groot. Deze glazen wegen ook minder wat het comfort vergroot. Speciale, hoogwaardige kunststoffen en een goede coating bieden bescherming tegen pijnlijke drukpunten en schrammen. Extra behandelingen op het brillenglas kan het leven met bril nog aangenamer maken