Hoortoestellen van topkwaliteit

tegen eerlijke en betaalbare prijzen

Gratis vrijblijvende gehoortest

door een gediplomeerde audioloog

Gratis proefperiode

test je toestel gedurende 2 maanden

Terugbetaling mutualiteit

Hulp bij terugbetaling van je toestel

Geen hoorapparaat zonder batterijen

Goed horen gaat makkelijk met een hoortoestel. Maar dat moet natuurlijk wel werken. En daarvoor heb je batterijen nodig. Hieronder leggen we uit welke batterijen geschikt zijn voor jouw hoortoestel, hoelang ze meegaan en hoeveel ze kosten.

De verschillende soorten

Er bestaan vier verschillende soorten batterijen, afhankelijk van het type hoorapparaat dat je hebt: type 10, 312, 13 en 675.

Type 10 wordt vooral gebruikt in de kleine hoorapparaten, type 312 is voor grotere hoorapparaten en dit is ook de meest gebruikte batterij. Type 13 is even groot als type 312, maar dikker in hoogte en type 675 wordt voor de grootste hoorapparaten gebruikt.

De batterijen voor je hoortoestel zijn in twee verschillende versies verkrijgbaar: verpakt per zes voor €4 of in een voordeelpakket van 3 kaartjes voor €10 i.p.v. €12.

Hoe vervang ik mijn batterijen?

Om de batterij uit het hoorapparaat te halen, moet de batterijlade onderaan het apparaat opengemaakt worden. Dan kan je de batterij eruit halen en kijken welk type batterij jij nodig hebt.

Een nieuwe batterij wordt met de plus-kant (platte kant) naar boven in de batterijlade geplaatst. Het klevertje dat aan de batterij hangt dient eraf gehaald te worden. Van zodra dit is gebeurd, begint de batterij te werken.

hoorapparaat_hans_anders

Hoelang gaan mijn batterijen mee?

Hoelang je batterijen meegaan hangt af van een aantal factoren. Zo vragen kleine hoorapparaten kleine batterijen, dewelke minder lang meegaan. Ook hoeveel versterking er nodig is en hoe vaak je je apparaat gebruikt, hebben invloed op de levensduur van de batterij.

In het algemeen gaan de kleinste batterijen (nr 10) 3 tot 5 dagen mee, terwijl de grootste 14 dagen of langer werken.

Gaan je batterijen erg snel leeg? Controleer dan zeker of je de apparaten ’s nachts uitzet. Wanneer je de batterijlade openzet ben je zeker dat ze volledig uitstaan. Blijft het probleem? Maak dan een afspraak met je audioloog.

Wil je zeker zijn dat de batterijen volledig leeg zijn? Dan kan je een batterijtester aanschaffen in je Hans Anders winkel.

batterijtester_hans_anders