Een bril is al lang niet meer puur functioneel. Je kunt er ook perfect je outfit mee afmaken. Hetzelfde kan gezegd worden over make-up. Maar hoe combineer je die twee tot een gebalanceerde look? En hoe zit het met make-up als je lenzen draagt? Gaan die twee wel samen? Vragen waar wij bij Hans Anders wel raad mee weten. Hier lees je onze tips en trucs voor een mooie look.

Make-up en een bril

De bril accentueert de ogen, net als make-up. En met een bril kun je een eigen look creëren. Een look die met make-up helemaal af gemaakt kan worden! Bekijk onze tips waar je op moet letten bij het dragen van make-up en een bril!

1.

Let op je brilmontuur

Brilmonturen met dunne of dikke randen zijn een belangrijke factor voor de keuze van make-up. Wanneer je een bril hebt met een dikke rand is het schoner om wat rustiger aan te doen met make-up bij je ogen en daar niet te overdrijven. De ogen krijgen met dit type montuur al genoeg aandacht. Verplaats die aandacht meer naar de lippen en zet die wat extra aan! Je gezicht raakt er veel meer van in balans.

2.

Kies voor een contrastkleur

Kies niet dezelfde kleur oogschaduw als je ogen hebben, maar liever een contrastkleur. Bijvoorbeeld bij blauwe ogen breng je warme bruin tinten aan, je zult zien dat de ogen direct heel erg gaan stralen en veel meer spreken. Breng in het buitenhoekje van het oog met een donkerbruin potlood een klein lijntje aan en vervaag dit, hierdoor krijg je meer kracht bij het oog en zie je door die bril heen die mooie ogen.

3.

Gebruik concealer

Heb je last van verkleuring of donkere kringen rondom het oog? Breng dan een high light pen of concealer aan en je zult zien dat je er gelijk uitgerust en stralend uitziet.

4.

Alle 'foutjes' vallen meer op

Niet alleen wallen worden meer zichtbaar door een bril, alle ‘foutjes’ vallen extra op! Geef de ogen dus wat meer aandacht met en zonder bril op. Ga er eens goed voor zitten thuis en test het een en ander uit. Elke bril is anders en dunne of vergrotende glazen vergen een andere omgang met make-up.

5.

Gebruik wenkbrauwpoeder

Door een bril vallen je wenkbrauwen een beetje weg. Met name bij een wat heftiger montuur. Zet daarom de wenkbrauwen iets aan met een wenkbrauwpoeder, wenkbrauwen geven namelijk uitdrukking in het gezicht en daarbij geeft het ook direct een liftend effect.

6.

Krul je wimpers

Je bril komt vaak in contact met je wangen en je wimpers. Krul daarom je wimpers voordat je mascara aanbrengt, zo komt je bril er niet mee in contact en blijft je bril de hele dag schoon. En zorg ervoor dat je een blush alleen op plekken gebruikt die niet in aanraking komt met de bril. Een bril kan je look afmaken, maar ook afmaken in negatieve zin bij verkeerd gebruik van make-up.

7.

Less is more

En vergeet niet: less is more, ook bij brildragers!

bril make-up

Make-up en lenzen

Make-up en lenzen gaan gewoon hand in hand. Wel zijn er dingen waar je in de ochtend voor de spiegel op moet letten:

1.

Doe eerst je lenzen in

Het is verstandig om eerst lenzen in te doen en daarna aan de slag te gaan met make-up. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je geen make-up resten je ogen in wrijft. Wanneer je make-up van je gezicht verwijdert, is het beter om de lenzen eerst uit te doen alvorens je met de make-up removal gaat beginnen. Zo blijven de lenzen en de ogen ongedeerd.

2.

Gevoelige ogen?

Voor lensdragers met gevoelige ogen raden wij aan hypoallergene make-up aan te schaffen.

3.

Gebruik eyeliner

Je wilt de ogen altijd goed accentueren. De eyeliner is daar natuurlijk een perfect middel voor. Wanneer je lenzen draagt raden wij een zacht potlood aan. Of oogschaduw in crème vorm. Deze schilferen namelijk minder snel waardoor er geen restjes achter of op je lens komen. De irritatie aan de ogen kunnen je prachtige look helemaal verpesten door het uitwrijven van de irritatie en uiteindelijk de eyeliner. Zonde!

4.

Gebruik waterproof of sneldrogende mascara

Gebruik altijd een mascara die waterproof of sneldrogend is. Zo kan er nooit vuil in de ogen terecht komen wanneer je traant. Maar dit is ook absoluut een tip voor de niet-lensdragers.

medewerkers hans anders

Hulp nodig bij het kiezen van een bril of lenzen?

Maak online een afspraak, of kom langs bij een van onze winkels!

Meer advies van Hans Anders