Een veiligheidsbril beschermt je ogen. Hij zorgt ervoor dat er geen dingen van buitenaf in het oog kunnen komen. Of er ook veiligheidsbrillen op sterkte zijn? Waar je op moet letten bij de aanschaf van een beschermingsbril? Laat ons het je uitleggen.

Veiligheidsbril op sterkte

Net als de gewone bril op sterkte en de zonnebril op sterkte, is ook de veiligheidsbril op sterkte verkrijgbaar. Heb je van jezelf al een bril op? Dan is een werkbril op sterkte een goed idee. Twee brillen over elkaar zit immers niet bepaald lekker. 

Heb je geen bril op? Dan nog is het slim je zicht te laten checken. Een iets minder goed zicht kan al gevaarlijke situaties opleveren. Een veiligheidsbril op sterkte biedt uitkomst.

Wanneer veiligheidsbril

Wanneer gebruik je een werkbril op sterkte?

Omdat je hem meestal op je werk gebruikt, noemen we veiligheidsbrillen ook wel werkbrillen. De bril beschermt je ogen tijdens klussen waarbij stof en splinters vrijkomen, denk aan lassen en slijpen. Ook medewerkers in een laboratorium hebben een veiligheidsbril op. Zij hebben te maken met biologische materialen en chemische stoffen.

Wat is een goede veiligheidsbril?

Een goede veiligheidsbril op sterkte zit lekker en kan tegen een stootje. Hij is gemaakt van hoogwaardig kunststof en draagt comfortabel omdat het glas weinig weegt. Ook heeft de bril de juiste correctieglazen. Je kunt daarbij kiezen uit enkelvoudige glazen en multifocale glazen. Ook goed om op te letten is krasvast glas, anti condens glas en een zachte neusbrug. Heb je extra bescherming nodig bij bijvoorbeeld slijpen? Kies dan voor zijkapjes aan de brilpootjes.

Zakelijk een veiligheidsbril kopen

Vaak eist de arbodienst dat je aan goede oogbescherming doet. Als eigenaar of medewerker van een bedrijf kun je dan een aanvraag doen voor een persoonlijke beschermbril. Of voor werkbrillen voor al je medewerkers natuurlijk. 

Wil jij voldoen aan de arbowetgeving en goede oogbescherming kopen voor je personeel? Misschien is Hans Anders Zakelijk een goed idee.